Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş "Sokaktaki simitçiye bile razıyım" - Beşiktaş Haberleri

        BU YOLA BAŞ KOYDUM

        Beşiktaş’ta 2010’un Ocak ayında yapılacak seçim öncesi eski yönetici Murat Aksu’nun başkan adaylığını duyurması, camiaya hareket getirdi. Aksu’nun, adaylık kararı almadan önce camianın en önemli isimlerinin görüşlerine başvurduğu ortaya çıktı. GAZETE HABERTÜRK / KARTAL YİĞİT Kongreye güçlü bir listeyle girmeyi planlayan Murat Aksu’nun başta Süleyman Seba, Rahmi Koç, Hikmet Çetin, Tuncay Özilhan, Mustafa Süzer, Hüsnü Özyeğin, Yalçın Sabancı, Metin Keçeli ve Ethem Sancak gibi isimlerle görüşüp fikirlerini aldığı ve adaylığına nasıl baktıklarını sorduğu öğrenildi. Bütün bu isimlerin Aksu’ya destek verdikleri ve ortak görüş olarak, “Beşiktaş kimsenin tapulumalı değildir. Başkanlık gelip geçicidir. Bugün sen olursun, yarın bir başkası. Beşiktaş’ın iyi yönetilmediği bir gerçek. Adayların çıkması kulübün menfaatine. Kimiyi bir şey yapacaksa bizler arkasındayız” dedikleri öğrenildi. Murat Aksu’nun da camianın ağır toplarına teşekkür ederek, “Ben Beşiktaş’ı çok seviyorum. Şampiyon olmuş bir kulüp iyi durumda değil. Bu yola baş koydum. Aday olacağım. Sizlerin görüşü ve desteği benim için çok önemli. Bu kulüp hepimizin” dediği ve kuracağı listeye bütün üyelerin olumlu bakacağını söylediği belirtildi.

        TARAFTAR NE DÜŞÜNÜYOR? ‘Simitçiye bile razıyım’  Murat Aksu çok sevdiğim, yönetici iken duruşu ve demeçleri ile takdir ettiğim bir isimdir. Murat Aksu’nun yönetiminde Hüsnü Güreli ve Ali Gültiken’i görmek isterim. Bu habere gerçekten çok sevindim. Hakkımızda hayırlısı olsun.  Demirören’den kurtulacaksak sokaktaki simitçiye bile razıyım.  Kim çıkarsa çıksın yeter ki 1-2 aday çıksın. Kazanırlar, kazanamazlar orasını bilemem ama belki Demirören biraz ayağını denk alır, pabucun pahalı olduğunu anlar.  Murat Aksu gelir, Beşiktaş tribünleri 5 sene “İstifa” diye bağıramaz. Bağıran olursa en büyük Beşiktaş düşmanıdır, bağırtan adam Beşiktaş’ı ekmek kapısı olarak görüyor demektir.

        NE DEDİLER?

        ‘TEK ADAYLIĞA SON’ “Cesaretinden dolayı Murat Aksu’yu kutluyorum. Herkes Demirören’den başkasının çıkmayacağını sanıyordu. İşler iyi gitmiyor. Sayın Aksu görev aldığı dönemde kendisini kısa zamanda spor kamuoyuna kabul ettirdi. Adaylara başarılar diliyorum.” ŞEREF NASIR (Divan Kurulu eski Başkanı) ‘TEBRİK EDİYORUM’ “Malesef 2 kupa almış bir kulüp bu güzelliği yaşayamadı. Şu an camiada karamsar bir tablo var. Kulüp iyi yönetilmiyor. Bunları konuşmanın yeri ve zamanı da kongre salonlarıdır. Sayın Murat Aksu’yu tebrik ediyorum. Öncelikli olarak Murat Aksu, kesinlikle iyi bir liste hazırlamalı. Kulübün şartları (borç gibi) belli.” METİN KEÇELİ (Eski yönetici) ‘KÖTÜ GİDİŞ ORTADA’ “Artık Beşiktaş’ta değişim zamanı gelmiştir. Kulübün her geçen gün kötüye gittiği ortada. Kimin doğru isim olduğu konusundaki kararı Beşiktaş kongre üyeleri verecektir. İnşallah her şey kulübün menfatine olur.” KEMAL GENCER (Eski yönetici) ‘AKSU BİÇİLMİŞ KAFTAN’ “Murat Aksu, bu görev için biçilmiş kaftan. İyi bir liste ile kongreyi kazanır. Çünkü Beşiktaşlılar mutsuz. Yeni bir dönem için Aksu’ya destek verilmeli. 2 adaylı bir seçim kulübün yararına olur.” SÜLEYMAN EREN (Eski yönetici)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ