Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Diyarbakır Spor Diyarbakırspor'da yeni kriz - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakırspor'da 35 günce göreve başlayan kayyum heyetinin görevi bırakmasıyla futbolcular ve teknik heyet çalışanlar ile ortak karar alarak maça çıkmayacakları öğrenildi.

        Bank Asya 1'inci Liginde mücadele eden Diyarbakırspor'da sular durulmuyor. Mahkeme tarafından atanan kayyum başkanı Muhittin Ateş, kulübün yaşadığı sorunlar nedeniyle görevinden görevi ayrıldığı için futbolcular ve teknik heyet şok bir kararla maça çıkmama kararı alarak Denizlispor maçına çıkmayacakları öğrenildi.

        "FUTBOLCU VE ÇALIŞAN ORTAK KARAR ALDI"

        Görevi bırakarak çalışanların eylemine destek verdiği söyleyen Muhittin Ateş, "Sorunları tek başıma çözemediğimi için görevi bıraktım. Ben bu takım sahipsiz kalmasın diye başına geçtim. Ama bu takımın sorunları çok büyük ve beni aşıyor. Ekonomik sorunlardan dolayı çalışanlarımız eylem yaptı ve eylemlerinden vazgeçmediler. Kulübün sıkıntıları aşması noktasında elimden gelen çabayı gösterdim. Ancak kentin karar vericilerinden destek göremedim. Kulüpten alacaklı olanlar son dönemde en küçük gelirimize bile haciz koydu. Adeta nefes alamayacak duruma düştüm. Kulübün sorunlarını tek başıma çözemezdim, bu nedenle görevi dün görevi iade ettim. Kulüp müdürü olarak görevine devam edeceğim. Ben artık kulübün bir çalışanıyım ve eylem yapan 37 çalışana destek vereceğim. Zaten ben artık takım için söz hakkı sahibi değilim. Futbolcu ve çalışanlar ortak karar alarak maça çıkmayacaklar. Onlarda haklı, sorunlar çözülmüyorsa, gereken yapılmıyorsa. Takım yalnızlaştırılmışsa. Bu durumda futbolcularda bize destek vereceği için Pazar günü sahamızda oynayacağımız Denizlispor maçına çıkmayacak. Gerekirse çıkartmayacağız" dedi.

        "15 GÜNDÜR ANTRENMAN YAPMIYORUZ"

        15 gündür antrenman yapmadıklarını söyleyen Teknik Sorumlu Zeydan, "Futbolcularda çalışanların yanında olmaya seçti. Maça çıkmak istemiyorlar. Zaten 15 gündür antrenman yapmıyoruz. Kulüpte sıcak yemek çıkmıyor. Futbolcular yeterice beslenemiyor. Buda futbolculara sportif açıdan büyük zarar veriyor. Maçalar çıkarmaya korkuyoruz. Çalışan eylemde olduğu için futbolculara ekmek peynir, domates yediriyoruz. Bank Asya Liginde mücadele eden bir takımın bu durumda olması gerçekten yüreğimizi acıtıyor" dedi.

        "FUTBOLCULAR BIKTIK ARTIK"

        Diyarbakırsporlu futbolcularda artık yaşananlardan bıktıklarını ve bu sorunlara bir çözüm gerektiğini söyleyerek çalışanlarla beraber karar alarak maça çıkmayacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ