Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor "Bursa ligden düşürülmelidir" - Futbol Haberleri

        Mehmet KAYAHAN/DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakırspor'a kayyum atanan Muhittin Ateş, Bursaspor'un Türk futboluna zarar verdiğini ifade ederek ligden düşürülmesi gerektiğini söyledi.

        Ateş, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ın deplasmanda Bursaspor ile yapması gereken maçın taraftar olayları nedeniyle iptal edilmesine ilişkin, ''Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Bursaspor'a vereceği cezayı merakla bekliyoruz" dedi.

        "TÜRK FUTBOLU BÜYÜK BİR FACİA ATLATTI"

        Diyarbakırspor'un düşmesine neden olan haksız tutumların Beşiktaş, Bursaspor maçında bir daha ortaya çıktığını söyleyen Muhittin Ateş, "Dün Türk futbolu büyük bir facia atlattı. Alınan tedbirlere rağmen Beşik takımı otel çıkamadı. Şayet takım sahaya çıksaydı ölümlü bir sonuç ortaya çıkardı. Maçın iptal edilmesi gayet iyi bir karardı. Ama Bundan sonra TFF'nin Türk futboluna zarar veren ırkçı takım Bursaspor'a ne ceza vereceği önemli, çünkü yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Küçük para cezaları alarak yine aynı şeyleri tekrarlıyor. Artık en ağır ceza verilmeli ligden düşürülmelidir. Başka çare kalmadı. Bizde tüm spor kamuoyu olarak TFF'nin Bursaspor'a vereceği cezayı bekliyoruz. Bursaspor-Diyarbakırspor maçında çıkan olaylarda ırkçı söylemlerin ve yaralanmaya kadar varan, Diyarbakırspor bayrağını yakabilecek kadar cesaret eden Bursaspor taraftarının, dün bir kez daha görüldü ki ırkçı tavırlarıyla spordan uzak, holigan bir taraftar olduğu ortaya çıkmıştır. Bursaspor-Diyarbakırspor maçında aslında basit olarak yaşanan, bütün Türkiye kamuoyunu aylarca meşgul eden ve bundan dolayı çok haksız olarak yargılanan Diyarbakırspor olarak biz de şimdi merakla bekliyoruz.

        "ŞİDDET YASASI YOK SAYILIR"

        Ateş, "Diyarbakırspor'un ligden düşmesine neden olan Bursaspor ne kadar gündemde kalacak ve ne kadar ceza alacak. Biz bu işin takipçisi olacağız. Hiç bir zaman bu tür olayları tasvip etmedik, etmiyoruz. Eğer ciddi anlamda Bursaspor ve taraftarı cezalandırılmazsa, hak ettiği cezayı almazsa spor kamuoyunda hiçbir kulüp taraftarı artık ne TFF'ye ne de yeni çıkan şiddet yasasını uygulamayacaktır" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ