Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Hesaplar tutmadı! - Galatasaray Haberleri

        Transferde son dakikayı bekleyen G.Saray yönetimi, Benayoun’un Arsenal’e, Drenthe’nin Everton’a, Diego’nun da A.Madrid’e gidişiyle şok yaşadı. Elde Gyan, Riera, Podolski ve Marlos alternatifleri kaldı

        Galatasaray yönetiminin yabancı oyuncu konusunda, Avrupa transfer piyasasının kapanmasını bekleme taktiği, istediği oyuncuları elinden kaçırmasına yol açtı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun 5 Eylül tarihine kadar tanıdığı transfer yapma süresini avantaja çevirmek isteyen Sarı-Kırmızılılar, Avrupa’da sona eren transfer süresinin bitimini bekledi.

        Hedef ilgilenilen oyuncuların başka bir takıma transfer olmaması halinde, pazarlıkta güçlü hale gelmekti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. En büyük şoku teknik direktör Fatih Terim’in alınmasını çok istediği Chelsea’nin İsrailli oyuncusu Yossi Benayoun yaşattı. Tecrübeli oyuncunun Liverpool’a transferinin gerçekleşmemesiyle mutlu olan Sarı-Kırmızılı kurmaylar, akşam saatlerinde İngiltere’den gelen haberle kabus yaşadı.

        Liverpool’un kapısından dönen Benayoun, son dakikada kendisine teklif yapan Arsenal’e ‘Evet’ dedi ve Premier Lig’de kaldı. Benayoun şoku üzerine Real Madrid’in 24 yaşındaki Hollandalı sol kanat oyuncusu Drenthe’ye yönelen Sarı-Kırmızılılar, genç oyuncunun Everton’a gidişiyle bir kez daha sarsıldı.

        Aslan’da bu gelişme üzerine daha öncemenajerler kanalıyla kendilerine önerilen Diego Ribas için çalışma başladı. Ancak Arda’yı G.Saray’dan kapan Atletico Madrid, Wolfsburg’un Brezilyalı yıldızını da kadrosuna kattı.

        KALANLARIN ‘KARE AS’I

        Transferde ‘son dakika golü’ peşinde koşan Galatasaray’ın bu taktiği pahalıya patlarken geriye sadece 4 alternatif kaldı.

        Sol kanada takviye olarak düşünülen Olympiyakos’lu Albert Riera ile daha önce pahalı geldiği için transferi gerçekleşmeyen Alman yıldız Podolski ve golcü oyuncu Asamoah Gyan için girişimlerini sürdüren Sarı-Kırmızılılar’ın, Sao Paulo’dan Marlos için de takipte olduğu öğrenildi.

        Yönetimin bu 4 oyuncudan ikisini transfer ederek yaraları sarmaya çalışacağı ifade edildi. Bonservisine 6 milyon pound istenen Sunderland’lı Asamoah Gyan’ın Türkiye’ye sıcak baktığı gelen haberler arasında.

        HTSPOR/ ERHAN TELLİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ