Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fenerbahçe taraftarı derbide yok! - Fenerbahçe Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in bu sezonki ilk derbisi Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşmasına Fenerbahçe taraftarının alınmayacağı açıklandı.

        Karar iki kulup yöneticilerinin de yer aldığı İl Güvenlik Kurulu toplantısında alındı. Bu sezon dört büyüklerin kendi aralarında oynayacağı maçlarda rakip taraftarın yer almaması konusunda anlaşmaya varıldı. Derbi maçla birlikte başlayacak olan bu uygulamanın 4 büyükler arasında bu sezonun tamamında uygulanacağı ve Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ile Trabzonspor'un aralarındaki maçlarda rakip takım taraftarlarının deplasmanlara alınmayacağı konusunda prensipte anlaşıldı.

        TARAFTAR BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

        1600 BİLET SABAH SATILMIŞTI

        Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçta sarı-lacivertli taraftarlara eski açık tribünde ayrılan 1600 bilet, 60 TL bedelle bu sabahtan itibaren Biletix'in internet sitesinden satışa sunulmuştu. Sabah saatlerinde satışa çıkarılan biletler çok kısa süre içinde tükenmişti.

        İşte derbi öncesi Fenerbahçe taraftarına satılan bilet

        TFF: "KARARI İL GÜVENLİK KURULU VERDİ"

        Türkiye Futbol Federasyonu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kararın İl Güvenlik Kurulu'nca aldığını duyuran TFF, "Spor Toto Süper Lig'de 27 Ekim'de oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçında, deplasman takım taraftarlarının FiYapı İnönü Stadı'na alınmaması tamamen İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından verilmiş bir karardır.

        İstanbul Valiliği'nde bugün yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısına, valilik yetkililerinin yanı sıra Beşiktaş ile Fenerbahçe kulüp yetkilileri de katılmış ve kamuoyuna yansıyan karar, kulüplerin önerisi, İstanbul Valiliğin de onayı ile ortaklaşa alınmıştır.

        Kamuoyuna yansıdığı gibi, bu sezon 4 takımın kendi arasında yapacağı maçlarda, deplasman takımı taraftarının stada alınmaması konusunda ise şu an için verilen herhangi bir karar söz konusu değildir.

        Bugün alınan kararda Türkiye Futbol Federasyonu'nun herhangi bir dahli olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isteriz" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ