Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Burak gururla sunar! - Trabzonspor Haberleri

        TRABZONSPOR - KAYSERİSPOR KARŞILAŞMASI CANLI ANLATIMLA HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Trabzonspor bu galibiyetle ligde 19 puana yükselirken Kayserispor 10 puanda kaldı.

        Ligin 11. haftasında Trabzonspor deplasmanda Mersin İdman Yurdu'na konuk olurken Kayserispor evinde ligin istikrarlı takımı Orduspor ile oynayacak.

        BURAK DURDURULAMIYOR

        Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ı, Kayserispor da durduramadı. Spor Toto Süper Lig'de takımının Kayserispor'u 2-1 yendiği maçta 2 gol kaydeden Burak, geçen sezonun 31. haftasındaki Gaziantepspor maçından bu yana 189 gündür oynadığı her lig maçında gol atma başarısı gösterdi. 1 Mayıs'ta yapılan Gaziantepspor karşılaşmanın ardından bugün 11. lig maçına çıkan Burak Yılmaz, 17. golünü kaydetti. Burak, bu sezon 8. lig maçında 13. golüne ulaşarak gol krallığını da sürdürdü.

        FERHAT SÜRPRİZİ

        Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kayserispor'u konuk eden Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş, Ferhat ve Alanzinho'ya ilk 11'de görev verdi. Güneş, 18 kişilik maç kadrosunda yer almayan Slovak oyuncu Cech'in yerine genç oyuncu Ferhat'a, yedek soyundurduğu Adrian'ın yerine de Alanzinho'ya görev vererek, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki CSKA Moskova maçına göre iki değişiklik yaptı. Hafta içinde antrenmanda sakatlanan Henrique yedek kulübesinde yer alırken, Onur ve Zeki olmak üzere iki kaleci de kulübede oturdu. Zeki'nin TFF'nin kuralları gereği altyapıdan yetişen bir genç oyuncunun kadroda bulundurulması zorunluluğu nedeniyle kadroya alındığı belirtildi.

        BURAK'A ÖDÜL

        Trabzonspor'da, TrabzonCell aboneleri tarafından ekim ayının futbolcusu seçilen Burak Yılmaz, maç öncesi ödülünü aldı. Ligde gol krallığında da ilk sırada yer alan Burak'a protokol tribün önünde ödülünü kulüp asbaşkanı Nevzat Şakar verdi. Kulüp başkanı Sadri Şener maça gelmedi.

        GÜNEŞ HASRET GİDERDİ

        Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kayserispor'un teknik direktörü olan eski öğrencisi Şota Arveladze ile hasret giderdi. Maç öncesi, iki teknik adam birbirlerine sarılarak başarı dilediler.

        ADRİAN'A DOĞUM GÜNÜ

        Trabzonspor'un Polonyalı oyuncusu Adrian Mierjezewski'ye 25. yaş gününde teknik heyet ve takım arkadaşları tarafından doğum günü partisi düzenlendi. Bordo-mavili futbolcuya, kesilen pastadan ilk olarak kaptan Tolga Zengin'in ikram ettiği belirtildi.

        TARAFTAR BOŞ BIRAKTI

        Kurban bayramının ilk günü olmasının da etkisiyle Trabzonsporlu taraftarlar tam olarak Hüseyin Avni Aker Stadı'nı doldurmadı. Tribünlerde küçük küçük boşluklar yer alırken, karşılaşmayı 15 bin dolayında taraftar izledi.

        TRABZONSPOR - KAYSERİSPOR

        STAT: Hüseyin Avni Aker

        HAKEMLER: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Cem Satman

        TRABZONSPOR: Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Ferhat (Dk. 18 Adrian ), Zokora, Colman (Dk. 88 Aykut ?), Serkan (Dk. 90 2 Mustafa ?), Halil, Alanzinho, Burak

        KAYSERİSPOR: Navarro, Pekarik, Eren, Khizanishvili, Hasan Ali, Cem (Dk. 66 Troisi ), Furkan, Nunez (Dk. 54 Okay ), Santana, Amrabat, Gökhan Ünal (Dk. 46 Ömer )

        GOLLER: Dk. 29 ve 74 Burak (Trabzonspor) Dk. 88 Troisi (Kayserispor)

        SARI KARTLAR: Dk. 60 Celustka, Dk. 61 Aykut (yedek kulübesinde) (Trabzonspor), Dk. 42 Cem, Dk. 68 Santana, Dk. 89 Eren (Kayserispor)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada soldan Halil'in ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Alanzinho, ceza alanı içinde karşı karşıya kaldığı Navarro'yu geçti. Ancak son anda Navarro'nun topa müdahalesiyle açısını kaybedince, bordo-mavililer mutlak bir gol pozisyonunu değerlendiremedi.

        8. dakikada Colman'ın pasında, ceza yayının hemen gerisindeki Serkan'ın şutunda, top direğin az farkla yanından auta gitti.

        14. dakikada Serkan'ın pasında, ceza yayı üzerindeki Alanzinho'nun şutunda, top kaleci Navarro'da kaldı.

        15. dakikada ceza alanı içindeki Cem'in şutunda, kaleci Tolga topun sahibi oldu.

        26. dakikada Alanzinho'nun soldan ortasında, yakın mesafedeki Burak'ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

        29. dakikada Trabzonspor, golcüsü Burak ile öne geçti. Bu dakikada orta alandaki Colman'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşarak sağdan ceza alanına giren ve kaleci Navarro ile karşı karşıya kalan Alanzinho, meşin yuvarlağı Burak'ın önüne çıkardı. Bu futbolcu da yerden bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

        38. dakikada Amrabat'ın sağdan yerden pasında altı pas içindeki Gökhan Ünal topa vuramayınca konuk takım önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        47. dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Burak'ın, ceza alanını terk eden kaleci Navarro ile karşı karşıya kaldığı andaki şutunda top Navarro'dan döndü.

        50. dakikada Halil'in pasında, ceza alanı içindeki Burak'ın yerden şutunda, top yandan auta gitti.

        54. dakikada soldan Hasan Ali Kaldırım'ın ortasında, altı pas içinde önce Amrabat ardından da Ömer topu filelere gönderemedi.

        56. dakikada Celustka'nın son çizgiden geriye doğru çıkardığı topa uygun durumdaki Adrian vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        58. dakikada sağdan ceza alanına giren Alanzinho'nun pasında, kaleci Navarro önce Burak'ın daha sonra da Halil'in şutlarını kurtararak gol izni vermedi.

        59. dakikada Burak'ın kullandığı serbest vuruşta üst direğe vuran top önce yere sonra da yan direğe çarparak geri döndü. Trabzonsporlu futbolcular ve teknik direktör Şenol Güneş başta olmak üzere yedek kulübesi bu pozisyonun ardından topun çizgiyi geçtiğini düşünerek gol sevinci yaşadılar. Bordo-mavililer, gol kararının verilmemesi nedeniyle maçın hakemlerine de itiraz etti.

        74. dakikada Adrian'ın uzun pasında ceza alanının hemen gerisindeki Zokora'nın indirdiği topu Burak, gelişine bir vuruşla kaleci Navarro'nun solundan filelere gönderdi: 2-0

        82. dakikada Alanzinho'nun şutunda kaleci Navarro tehlikeyi önledi.

        88. dakikada Kayserispor'un golü geldi. Bu dakikada rakiplerinden sıyrılarak Ömer ile ver-kaç yapan Troisi, ceza alanı içinde plase bir vuruşla topu kaleci Tolga'nın solundan filelere gönderdi: 2-1

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ