Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bizden kurtulmak istiyorsunuz! - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Kulüp yöneticileri birlik toplantısının ardından gülücükler dağıtarak poz verdi ancak zirve sırasında zaman zaman sert tartışmaların da yaşandığı öğrenildi. Özellikle de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında...

        Sarı-Lacivertliler adına zirveye katılan Asbaşkan Ali Koç’un Sarı-Kırmızılılar’ın temsilcisi Adnan Öztürk’e dönerek şike sürecindeki tavırlarını eleştirdiği ve “Bizden 5 yıl boyunca kurtulmaya bakıyorsunuz. Üzerimize bilerek geliyorsunuz. Bunlar çok üzücü ve yanlış davranışlar. Bizi çok yıprattınız. Ülkedeki en büyük davalarda gösterilen toleransı bize göstermediniz” şeklinde çıkıştığı öğrenildi.

        ‘YANLIŞ HAZIRLANMIŞ RAPOR’

        Koç sonrasında basına da yansıyan Etik Kurulu raporunu değerlendirip çok ciddi açıklamalarda bulundu. F.Bahçeli yönetici “Etik Kurulu’nun raporunu tanımıyoruz ve dikkate almıyoruz. Yanlış hazırlanmış eksik bilgilerle donatılmış bir rapordur. İddia edilen maçlarla ilgili hakem raporlarının ve gözlemci raporlarının okunması gerekir. Bu raporlarda eğer şike varsa ve sahaya yansıdığı belirtilmişse ortada şike suçu var demektir. Biz ilk günden beri söylediğimiz gibi temiziz. Yeni bir inceleme sonrası bizden alınacak savunma doğrultusunda tertemiz olduğumuz ortaya çıkacak” ifadesini kullandı.

        ‘ŞİKE YAPAN DÜŞSÜN’

        Birlik toplantısında Fenerbahçe’nin 58. maddenin değişimine yönelik tavrı da netti. Asbaşkan Ali Koç, şike yapan kulübün küme düşmesi gerektiğini belirterek bu maddenin değişmemesi gerektiğini belirtti.

        NALGA İŞİNDE HAKLISINIZ

        G.Saraylı Öztürk, Koç’un sert çıkışı karşısında Cemal Nalga olayındaki F.Bahçe’nin ‘Takipçisiyiz’ açıklamasını hatırlattı... Koç ise özür diledi.

        Sert konuşmaların olduğu zirvede dostane ve geçmişin hatalarını silen diyaloglar da oldu. Galatasaraylı yönetici Adnan Öztürk, Koç’un kendilerine yönelik açıklamaları karşısında “Biz olayı kişiselleştirmiyoruz. Galatasaray olarak bizim görüşürüz evrensel hukuk kurallarının uygulanması yönünde. Siz Cemal Nalga olayında ‘Takipçisiyiz’ diye açıklamada bulundunuz. Bizim açıklamalarımız sizin yaptığınızla asla kıyaslanamaz. O konuda öyle davranmanıza hiç gerek yoktu. Biz sizin gibi davranmadık” açıklamasında bulundu.

        Tekrar söz alan Fenerbahçeli idareci Ali Koç, Öztürk’ün Cemal Nalga konusundaki duruşlarını eleştirmesine hak verip “O konuda haklısınız. Sizden özür diliyoruz” ifadesini kullandı.

        SADRİ ŞENER: TFF İSTİFA ETMELİDİR

        Kulüpler Birliği toplantısında gündem sadece 26 Ocak’ta yapılacak genel kurul toplantısı değildi. 58. maddenin durumu, ekonomik sorunlar ve bir çok konu masaya yatırılırken Trabzonspor’un derdi başkaydı. Şike soruşturmasından bu yana Türkiye Futbol Federasyonu ile yıldızı bir türlü barışmayan Trabzonspor Kulübü’nün başkanı Sadri Şener, Kulüpler Birliği toplantısında TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimini eleştirdi.

        Aydınlar’ın krizi iyi idare edemediğini belirten Şener, “Türk futbolunun geleceği adına istifa etmeleri gerekir” dedi. Şener’in bu sesli düşüncesine başta Karabükspor ve İstanbul BŞB olmak üzere çok sayıda kulüpten destek geldiği belirtildi. Göreve gelir gelmez ateş topunu kucağında bulan ve sabırla işini yapmaya çalışan Mehmet Ali Aydınlar’a ilerleyen günlerde kulüplerden istifa baskılarının da artabileceği öğrenildi. Ancak Aydınlar’ın bu olayı noktalayıncaya kadar görevine devam etmekte kararlı olduğu belirtildi.

        KOÇ: YAYGARA YAPIYORSUNUZ

        ŞENER: KÜFÜRE SES ÇIKMADI

        Kulüpler Birliği zirvesinde F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, Trabzonspor cephesine “Neden sürekli yaygara yapıyorsunuz” diye çıkıştı, Sadri Şener “Kadın taraftarınız bana küfretti ses çıkarmadınız” yanıtını verdi.

        Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yarışında nefes nefese bir yarışa giren Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki gerilim, şike soruşturmasının ardından tavan yapmıştı. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in son günlerde, “Şampiyonluk kupasının ruhu geldi, sadece tenekesi kaldı” sözleri de dikkat çekmişti. Türk futbolunun iki dev kulübü arasındaki bu gerilim, dünkü Kulüpler Birliği zirvesine de yansıdı.

        Bordo-Mavili kulübün açıklamalarına olan tepkisini dile getiren F.Bahçe Asbaşkanı Ali Koç, “Neden sürekli yaygara yapıyorsunuz? Sert açıklamalar yapıp ortamı geriyorsunuz” diyerek Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’e sitemde bulundu. Şener ise, Fenerbahçe maçlarında kendisine yönelik küfürlere dikkat çekti. Trabzonspor Başkanı, “Sizin stadınızda kadınlar 90 dakika boyunca bana küfür ettiler. Hiç sesiniz çıkmadı” cevabını verdi.

        Koç, bu söz üzerine “O konuda sizden özür diliyoruz” derken, bu tavır gerilimi de noktaladı. Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Koç ile Şener’in el sıkışarak salonu terk ettiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ