Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Nihat Özdemir, Fenerbahçe - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, CNBC-e'de canlı yayına konuk oldu.

        Gündemle ilgili önemli açıklamalar yapan Özdemir'in demeçleri şöyle:

        "Bursaspor'la önemli bir final oynadık. Kupayı kazandık. İki takımın taraftarları çok az kötü söz dışında iyi bir manzara sergiledi ve kupa verildi. Şampiyonluk turunu atarak sevince boğulduk. Bu camiamızı sevince boğan bir olay oldu. Cumartesi günü yaşananlar istemediğimiz olaylardı. PFDK'nın cezası çok ağır bir ceza oldu. Tahkime itiraz edeceğiz. 1 veya 2 maça düşeceğini düşünüyoruz. Bursa'nın Beşiktaş'la oynamadığı maçta olaylar yaşandı ve örnek bir olay olarak bu ceza kaldırıldı. Tahkim mutlaka bu kararı verecek ve bu ağır cezayı hafifletecek. Buna inanıyorum. Kupanın saha içinde mi soyunma odasında mı verileceği, çocuklardan büyüklere herkesin maç sonunda yaşadıklarını düşünülünce kimsenin istemediği olaylardı. Hepimizin, güvenliğin, Galatasaray yönetiminin hataları olduğunu kabul ediyorum. Bunların üzerine gitmeyelim bu durum son olsun. Futbol zevk işidir. Futbolseverler, maçlara gidip müzik dinlemeli, galip geldiyse takımını alkışlamalı, yenildiyse rakip takımı alkışlayıp evine gitmelidir. Güven içinde geçmelidir maçlar. Bu son olsun diye arzuluyoruz.

        Bizim camiamız Galatasaray maçından sonra çok sıkıntı yaşadı. Önemli tenkitler aldık taraftarımız gerildi. Ancak kazandığımız kupa camiamızı rahatlattı. 19 ve 20 Mayıs'taki kongreye doğru yol almış bulunuyoruz.

        6 MAÇ ÇOK AĞIR

        6 maçlık cezanın ağır olduğunu söyleyen Özdemir, "6 maç gerçekten beklemediğimiz bir cezaydı. Çok fazla bulduk. Tahkim'de ele alınıp gerçek cezanın verileceğine inanıyorum. Küfür yoktu yabancı madde yoktu ama maç bittikten 7 dakika sonra istemeyen olaylar oldu. Bunun neden olduğunun tartışılmasının bu işi alevlendireceğini düşünüyorum. Tahkim'in bu durumu enine boyuna düşünüp azaltması gerektiğine inanıyorum ve bu kararı yakın zamanda göreceğiz" dedi.

        AYRILMA KARARI

        Yeni yönetimde yer almayacağı bilinen Özdemir konuyla ilgili olarak, "Bu karar bugün alınmış veya 3 Temmuz'dan beri yaşadıklarımızla ilgili değil. Ben 1.5 yıl evvel bir zamanda Fenerbahçe'deki yönetim kurulu görevimi önümüzdeki kongreye kadar götüreceğimi, yorgunluk açısından böyle bir karar alacağımı söylemiştim. 11 aya yakın bir süredir her yönden zor bir dönem yaşadık. Bu yükün büyük bir bölümünü ben ve Ali Koç taşıdık. Ali Koç bana çok destek oldu." ifadelerini kullandı.

        BENDEN SONRA BU GÖREVİ ALİ KOÇ YAPSIN

        Yönetim Kurulu ile ilgili de konuşan Özdemir, "Ali Koç Fenerbahçe'ye zamanının büyük bir bölümünü ayırdı. Ben arzu ediyorum ki benden sonra bu görevi Ali Koç yapsın. Ben 10 yıldır görevdeyim ama Ali Koç çok daha genç. 3 yıl daha hizmet etmesini isterim. Sayın Ali Yıldırım da hayatının büyük bir bölümünü teknik kadroyla geçirdi. Deplasmanlara gitti. Kendi evimizdeki maçlarda da takımla beraberdi. Futbolcuları motive etti ve bugüne geldik. Sayın Kiğılı Fenerium'da çok önemli işler yaptı. Sayın Vedat Olcay takıma hep ağabeylik yaptı. Serhat Çeçen ve Özaydınlı kulübün en önemli noktası olan mali durumlarında görev aldı. 100 milyon TL'lik tahvil satışı sırasında önemli işler yaptı. Mithat Yenigün dernekler konusunda önemli işler yaptı. Dernekleri ayakta tuttu toplantılara gitti. Ömer Temelli, Fenerbahçe Stadı'ndan sorumluydu ve büyük destek verdi. Taraftarla takımın bir arada olması için her şeyi yaptı. Fenerbahçe sadece futbol kulübü değil. 9 dalda yarışıyoruz. Alt yapılar var hepsiyle Hüseyin Topbaş ilgilendi. Ayrıca hukukçu arkadaşımız Yasemin Merçil'in Fenerbahçe'ye kattıkları hiçbir zaman unutulmaz.

        Cihan Kamer'i de unutmayalım hem TFF ile hem de UEFA ile olan ilişkilerimizi beraber yürüttük. Birkaç TV programında taraftara vermiş olduğu mesajlar, Hem Aydınlar döneminde hem de Demirören yönetiminde gerçekten unutulmaz. Arkadaşlarımız Fenerbahçe'ye çok büyük katkılar sağladı. Birbirimize destek olduk.

        Şekip Bey bizden ayrıydı ama aramıza katıldı. Önemli bir hukukçudur. Geldi ve yavaş yavaş bize katıldı desteklerini sürdürüyor" dedi.

        ALİ KOÇ BIRAKACAK MI?

        Ali Koç'un daha önce dile getirdiği "Mayıs ayında görevi bırakacağım" sözlerine de değinen Özdemir, "Biz her zaman Fenerbahçemiz için en iyi kararın ne olduğunu düşünür ve tartışırız. Önümüzde 1-2 gün daha var konuşacağız. Bu durumu konuşacağız" dedi.

        YENİ YÖNETİMDE EN FAZLA 4 DEĞİŞİKLİK OLUR

        Yeni yönetimin nasıl şekilleneceğine dair ip uçları da veren Özdemir, "Fenerbahçe'nin yeni yönetiminde çok değişiklik olmayacaktır. En fazla 4 isim değişir. 22 kişilik yeni yönetim olacak. Bu ufak değişikliklerin çok büyük farklılık yaratacağını düşünmüyorum. Yönetim aynı politikayla devam edecektir. Fenerbahçe, şu ana kadar yaşadıklarından daha zorlu bir döneme girdi. Fenerbahçe bir Spor Kulübü ama holding gibi bir ekonomik kuruluş. Borsada değerlendiriliyoruz halka açık büyük bir portföyüz. 2 binin üzerinde divan kurulu üyemiz var. 20 milyon Fenerbahçe taraftarı var. Bu büyüklüğü idare etmenin zor olduğunu, ne kadar zor dengelerinin olduğunu bilmekteyim. Taraftarımız ve kongre üyelerimizle çok güçlüyüz. Bugüne kadar yanımızda oldular ve moral olarak bize destek vermeyi sürdüreceklerdir. Kadınlarda, erkeklerde, voleybol ve basketbol takımlarımız var. Hep şampiyonluğa oynuyoruz. Futbol takımımız Avrupa'ya gidiyor. Transfer sürecimiz var. UEFA ve TFF ile olan ilişkiler açısından bizi çok önemli bir süreç bekliyor. UEFA'da çok önemli bir kişiliğimiz var sayın Şenez Erzik... UEFA bize ceza verecekse TFF ile koordinasyon içinde olarak bu durumun üstesinden gelebiliriz. UEFA bize ceza vermeyi düşünüyorsa bunu nasıl engelleyeceğimize dair çözümlerimiz var. Tecrübeli arkadaşlarımızla bu zorlukları aşacağımıza inanıyoruz" dedi.

        BİZ VARSAK GALATASARAY VAR

        Galatasaray'la Fenerbahçe arasında yaşanan gerginliğe değinen Özdemir, "Biz varsak Galatasaray var, Galatasaray varsa biz varız. Sporun her dalında bizlerin varlığı bu işin cazibesini arttırıyor. Biz ya da Galatasaray bu yarışta olmasa inanın hiçbir anlamı yok. İki kulüp dışında kim şampiyon olursa olsun o sene lige ilgi duyulmuyor. Fenerbahçe Galatasaray için, Galatasaray da Fenerbahçe için vardır" dedi.

        Özdemir sözlerini şöyle noktaladı:

        "TFF'nin geçen yıllar için verdiği ceza yeterlidir. Bundan sonra Türk takımları takımları cezalandırılmamalıdır. Yapılacak lobiler, hukuki çalışmalar sonucunda herhangi bir ceza almadan Avrupa'ya gitmemiz gerekir. Federasyonumuza çok önemli yük düşmektedir. Biz de gerekli desteği vereceğiz. Bu süreç zor görünse de ben bu süreci aşacağımızı düşünüyorum"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ