Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Şampiyonası Çek Cumhuriyeti Galatasaray, Milan Baros, Çek Cumhuriyeti, Euro 2012 - Futbol Haberleri

        Yunanistan, Polonya ve Rusya ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Çek Cumhuriyeti'nin kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve Avrupa Şampiyonası geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        Kupaya katılma mücadelesi

        Çek Cumhuriyeti, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde I Grubunda mücadele etti. İspanya, İskoçya, Litvanya ve Liechtenstein'ın yer aldığı grubu İspanya'nın ardından ikinci sırada tamamlayan Çek Cumhuriyeti, play-off turunda Karadağ'ın rakibi oldu. Evinde oynadığı ilk maçı 2-0 kazanan Çek Cumhuriyeti, ikinci maçtan da 1-0 galip ayrıldı ve şampiyona biletine hak kazandı.

        Çek Cumhuriyeti'nin yer aldığı I Grubu'nda puan tablosu şu şekilde oluştu:

        Takımlar O G B M A Y P

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        1- İspanya 8 8 0 0 26 6 24

        2- Çek Cumhuriyeti 8 4 1 3 12 8 13

        3- İskoçya 8 3 2 3 9 10 11

        4- Litvanya 8 1 2 5 4 13 5

        5- Liechtenstein 8 1 1 6 3 17 4

        Teknik Direktör: Michal Bilek

        Çalıştırdığı Takımlar: Teplice, FK Chmel Blsany, FC Viktoria Plzen, MFK Ruzomberok, Sparta Prag

        Kariyeri: Milli takımının formasını, hem Çekoslavakya, hem de Çek Cumhuriyeti döneminde toplam 35 kez giyen ve orta sahanın sağında görev alan Bilek, bu formayla 11 gol attı. Ülke dışındaki ilk ve tek tecrübesini 1990 yılında Real Betis ile yaşayan Bilek, ilk sezonunun ardından takımının küme düşmesiyle Sparta Prag'a geri döndü.

        Milli takımının başına 2009 yılında geçen Bilek, kovulmasının istendiğine işaret eden ankete rağmen, oyuncularının desteğiyle görevinde kaldı ve finallerin biletini alarak bu kararındaki haklılığını kanıtladı.

        Kadro

        Kaleciler: Petr Cech (Chelsea), Jaroslav Drobny (Hamburg), Jan Lastuvka (Dnipro)

        Savunma: Theodor Gebre Selassie (Sloven Liberec), Roman Hubnık (Hertha Berlin), Michal Kadlec (Bayer Leverkusen), David Limbersky (Viktoria Plzen), Tomas Sivok (Beşiktaş), Marek Suchy (Spartak Moskova)

        Orta saha: Vladimir Darida (Viktoria Plzen), Tomas Hübschman (Shakhtar Donetsk), Petr Jiracek (Wolfsburg), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), Milan Petrzela (Viktoria Plzen), Vaclav Pilar (Wolfsburg), Jaroslav Plasil (Bordeaux), Frantisek Rajtoral (Viktoria Plzen), Tomas Rosicky (Arsenal)

        Forvet: Milan Baros (Galatasaray), David Lafata (Jablonec), Tomas Necid (CSKA Moskova), Tomas Pekhart (Nürnberg), Jan Rezek (Anorthosis)

        Öne çıkan oyuncular

        Petr Cech (Kaleci)

        :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Chelsea'nin de kalesini koruyan 30 yaşındaki kaleci, daha önce Viktoria Plzen, Chmel Blsany, Sparta Prag ve Rennes takımlarında oynadı. Euro 2004'ün altın 11'ine seçilen Cech, 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nin en iyi kalecisi unvanını aldı.

        FIFA'nın açıkladığı dünyanın en iyi 20 kalecisi arasında kendisine 6. sırada yer bulan Cech, Ocak 2004'te Chelsea'ye transfer oldu. Chelsea ile 3 Premier League şampiyonluğu ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan, 4 kez Federasyon Kupası, 2 kez de Lig Kupası kazanan futbolcunun İngiliz ekibiyle 2016 yılına kadar anlaşması bulunuyor.

        Michal Kadlec (Savunma)

        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

        Bayer Leverkusen'de oynayan Kadlec, profesyonel futbol kariyerine Slodvacko takımında başladı. 2005 yılında Sparta Prag'a transfer olan Kadlec, bundan iki yıl sonra milli takım formasını giydi. Futbolcunun babası Miroslav da, Bundesliga'da 8 yıl futbol oynadı.

        Avrupa Şampiyonaları geçmişi

        2006-2008 Finallerde grup aşaması

        2002-2004 Yarı Final

        1998-2000 Finallerde grup aşaması

        1994-1996 Final

        Maç Takvimi

        8 Haziran: Rusya - Çek Cumhuriyeti

        12 Haziran: Yunanistan - Çek Cumhuriyeti

        16 Haziran: Çek Cumhuriyeti - Polonya

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ