Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Alex kullanıldı mı? - Fenerbahçe Haberleri

        Habertürk TV'de ekranlara gelen Bizim Stadyum programına konuk olan Fenerbahçe eski yöneticisi Ömer Çavuşoğlu, 'Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın otoritesini sarsmak için muhalif çevreler Alex'i kullanmış olabilirler mi?" diye sordu.

        Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

        Alex'in gitmesine sevinmek mümkün değil. Alex'in açıklamalarını oturdum seyrettim. Aykut Kocaman'a yakın insanlar var. Kocaman'ın da zaman zaman kulak verdiği. O'na 'futbolu yavaşlatıyor' diye bir şeyler anlatıyorlardı. Ancak ben Aykut'un Alex'i dışlama arzusunda görmedim. Başkan için de bu böyle. Alex çok hissi bir çocuk. 'Ben bu kadar ağladığımı hiç hatırlamıyorum' diyor. Bence Alex Türkiye'ye gelmiş çok önemli bir futbolcudur. 8 sene burada kalmış. Fenerbahçe'de sadece gol atması, asist yapması değil Fenerbahçe taraftarını arttırmıştır. Ben Aykut Hoca'yı 93'den beri tanırım. Daha eskiden de tanırım da. Aykut Hoca gol atınca deli gibi sevinen, kendini yerden yere atan bir adam değildir. Ciddi bir insandır, okumuş-yazmış bir insandır, üstelik dürüst bir insandır.

        ALİ ŞEN BAŞKAN AYKUT'U KISKANDI

        Trabzonspor'u yendiklerinde 'onların da çok emekleri var' diyebilen bir insandır. Benim kanaatime göre Ali Şen, Aykut'u biraz kıskandı. Oğuz'la, Aykut'u gönderdi. Arkasından ben de Bülent için Ali Başkan'a 'İstanbulspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Bülent kast-ı mahsusa ile gol atmadı, çünkü Aykut ile Oğuz'un arkadaşıydı' dedim. Daha sonra başkan çıkıp bunun üzerine 'içimizde düşmanlar var deyip Bülent'in işine son verdi'. Alex'in başına gelen olaylar normaldir. Çok dikkat ettim tercüme hataları var. Türkçe ile Portekizce'nin çelişkisinden çıkan hatalar var. Tercüman Samet kötü niyetli değil ama mesela Başkan hakkında söylediği bir lafı var mesela diyor ki, 'Yangboys maçından sonra beni kovdu' diyor. Türkiye'nin gerçeği bu.

        BASTIRINCA RIDVAN KADROYA GİRDİ

        Şansal Büyüka'nın tuzağına düştüm. Programa çağırdı baktım orada Rıdvan var. Bana sitem etti 'neden kadro daşı bırakıldım' diyor. Ben de yetkim olmama rağmen 'tamam' dedim Güven Sazak'la görüştüm ve yeniden Rıdvan'ı kadroya aldık. Daha sonra Güven Sazak 'bensiz karar verildi' diye kulübü terketti. Ben rahmetli Hasan Özaydın'la karşı karşıya geldik. Oylama yapıldı ve Rıdvan'ı kadroya aldık. Rıdvan daha sonra ya iki maç ya üç maç oynadı. Daha sonra pes etti bıraktı. Osieck haklıymış, Rıdvan kendini hazırlamamış.

        BAŞKANIN MAKAMINA NİYE GİTTİN?

        Alex devre devre hocasına 'senin verdiğin taktikleri beğenmiyorum' dediğini kendisi de itiraf etti. Aykut'a karşı muhalefeti vardı. Aykut, Alex'in takımın kadrosunu düşürdüğü kanaatındaydı. Aykut, Alex'i belirli dönemlerde oynatmaktan yanaydı. Burada tercüme hataları var. Türkçe'den, tercümelerden değerlendiriyorum. Alex diyor ki, 'Başkanlarım soyunma odasına girmesine karşıyım'. Haklı belki. Madem başkanların girmesine karşıysan niye soluğu başkanın odasında alıyorsun kardeşim.

        HİÇBİR HOCA BUNA CESARET EDEMEZ!

        Ben Aykut için 'çok iyidir' veya 'çok kötüdür' demiyorum ama süper de değildir. Aykut benim tanıdığım en önemli insanlardan biridir. Bence Aykut'un her söylediği doğrudur. Burası kesin ve net. Ben onu her seferinde doğru konuşan bir adam olarak gördüm karşımda. Alex'in basın toplantısını izlediğimde olayların incir çekirdeğini doldurmayacak olaylar olduğunu düşündüm. Aykut, Alex'i geçen sene, ondan evvelki sene ful oynatmadı mı? Ben Aykutçuyum ne de Alexisçiyim. Ben Alex'in Hagi gibi olduğu kanısında da değilim. Ama Alex'in futboluna hayranım. Alex gibi futbolcuyu sen 'Ben mukaveleni feshediyorum' deme cesaretini hiçbir teknik direktör gösteremez.

        ALEX'İ BİRİLERİ KULLANMIŞ OLMASIN?

        Alex twett atmış, 'Aykut hoca beni kıskanıyor' demiş. Sen bunu bu kadar büyütürsen, manşetlere taşırsan, tv programlarını bunun üzerine kurursan tabi böyle büyür. Aziz Başkan kulübünün içinde çok güçlü. Acaba Alex'ten yararlanarak başkanın otoritesini sarsmak istiyor olabilirler mi?

        AYKUT GİDERSE MARKA DEĞERİ DÜŞER

        Sen taraftarın baskısıyla Aykut Kocaman'ı görevden al senin marka değerin sıfıra düşer. Ben sevsem de sevmesem de Fenerbahçe yönetimini ve teknik direktörünü desteklemek durumudayım. Her yeni bir hoca yeni futbolcu demektir. Fenerbahçe'nin çok önemli yatırımları vardı, 150 bin Euro'luk. Bugün Fenerbahçe Aykut Hoca'yı değiştirsen bir anda boşluğa düşer. Ben Fenerbahçe taraftarı olarak 150 bin Euro'luk değeri sokağa atılmasını istemiyorum. En çok 1 sene oynayacak bir futbolcu uğruna bütün takımı çöpe atacak lüksüm yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ