Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Hollanda basınına açıklamalarda bulundu - Galatasaray Haberleri

        Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt, Wesley Sneijder'in Galatasaray'a transferini değerlendirdi. Sneijder ile Türkiye gelmeden önce de görüştüğünü ifade eden Kuyt, "Açıkcası Sneijder'in bizim için oynamasını tercih ederdim" dedi.

        Wesley Sneijder'in Türkiye'ye gelmesine çok sevindiğini belirten Kuyt, "Türkiye'de büyük bir Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti var. Bu iki takımdan iki oyuncunun sadece görüşmesi bile pek çok insan tarafından kabul edilemez. Ancak o benim arkadaşım ve her gün telefonda konuşuyoruz. Arada kahve de içiyoruz. Türkiye'ye gelmesi beni sevindirdi. Fenerbahçe'ye gelmesini tercih ederdim, ama Galatasaray oldu. Türkiye'deki diğer futbolcularda da Sneijder'in burada olması heyecan yarattı. Herkes futbol delisi, Sneijder burayı sevecek" dedi.

        Türkiye'deki futbol kalitesinin her geçen gün arttığını ifade eden Kuyt, "Kendisini kanıtlamış kaliteli isimlerin Türkiye gelmesi, futbolun da kalitesini arttırıyor. Wesley'in Türkiye'ye gelmesi de bu açıdan çok önemli" ifadelerini kulandı.

        Türkiye'de büyük bir futbol sevgisinin olduğunun altını çizen Hollandalı yıldız, "Liverpool'dan Fenerbahçe'ye geldiğim zaman taraftarlar beni de çılgın gibi karşılamıştı. Sadece benim imza törenimi izlemek için tribünlerde 10 bine yakın kişi vardı. Sneijder'e de şu anda büyük bir ilgi var. Sneijder ile şu anda görüşemedik, şu anda İstanbul'da telaşlı bir zamanı ancak sürekli telefonlaşıyoruz." şeklinde konuştu.

        Hollandalı Milli Takımı'nda görev yapan futbolculara baktığı zaman kendisini yaşlı hissettiğini dile getiren Kuyt, "Louis van Gaal, genç futbolcular çok güveniyor ve onlara bir yatırım yapıyor. Sneijder, Rafael van der Vaart, Arjen Robben ve Nigel de Jong gibi isimler çeşitli sebeplerden dolayı milli takımda yoklar ancak bu isimler hala Hollanda için çok önemli. Yeni nesil genç isimler ile takımdaki tecrübeli futbolcuların karışımının iyi olabileceğini düşünüyorum" dedi.

        (Sporx)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ