Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Roy Keane, Alex Ferguson, Ferguson Keane, Manchester United, Manchester United Keane, Roy Keane açıklamalar, - Futbol Haberleri

        Alex Ferguson'un otobiyografisinde eleştirilerden nasibini aldıktan sonra, eski menajerini ilk kitabında ağır şekilde suçlayan Keane, 2. kitabında da çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Manchester United'dan Sir Alex Ferguson'dan dolayı ayrıldığını söyleyen Keane, Ferguson'u "Hilekar domuz" olarak nitelendirdi.

        Takımın 2005'te Middlesbrough'a 4-1 yenilmesinin ardından, oyuncuları Manchester United Televizyonu'nda eleştirmesini ardından Sir Alex Ferguson'un yardımcısı Carlos Queiroz'un kendisini Vefasızlıkla suçladığını hatırlatan Keane, "Bu olayın ardından Ferguson'dan özür diledim. Keşke dilemeseydim. Aramızdaki olayın ardından rezerv takıma gönderildim ve daha sonra da benim kontratımın uzatılmayacağını söyledi. Takımdan ayrılmamın nedeni Sir Alex Ferguson'dur" ifadelerini kullandı.

        "FERGIE İNSAFSIZ..."

        1990'da Nottinhgham Forest'tan Britanya rekoruyla 3.75 milyon Pound'a Manchester United'a transfer olan, Kırmızı Şeytanlar'da kaptanlığa kadar yükselen ve Sir Alex Ferguson'la 7 lig, 4 FA Cup, bir de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Keane, buna karşın hala kendisine göre en iyisinin Brian Clough olduğunu ileri sürdü. Nottingham Forest'te birlikte çalıştığı Brian Clough'un Sir Alex Ferguson'dan daha iyi olduğunu söyleyen Keane, "Fergie insafsız, sadece iş düşünen ve samimiyetsiz biriydi" ifadelerini kullandı.

        "CLOUGH, FERGUSON'DAN DAHA BÜYÜK"

        Kitabında iki menajeri karşılaştıran İrlandalı futbol adamı, "İki büyük teknik direktörle çalıştım ve ilk sıraya Brian Clough'u basit bir nedenle korum. Kariyerimde benim için en önemli şey ne? Brian Clough beni transfer etti. Her şey böyle başladı. İkisi de farklı kişiydi ve ikisi de mükemmeldi. Clough daha samimiydi. Sir Alex Ferguson ise sadece işi düşünüyordu. İnsafsızdı ve samimiyetten uzaktı. Bu onu güçlü yapıyordu. Mesajı aynıydı. Hiç kimse onun takım konuşmaları, taktikleri veya antrenman metotlarınını sorgulayamazdı. Ben de onların özelliklerini almanın harika olacağını düşündüm ve Clough'un samimiyetini, Ferguson'un insafsızlığını birleştirmeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

        2005'te Manchester United'dan ayrılan ve halen Aston Villa'da yardımcı menajerlik görevini sürdüren Roy Keane, Sir Alex Ferguson'un 2013'yazdığı kitapta kendisini arkasından iş çevirmekle suçladığı ifadelerine de yanıt verirken, "Sadece soyunma odasını düzenliyordum" demekle yetindi.

        Ferguson'la arasındaki ilişkiyle ilgili ise de, "Şu an yok. Onunla ilgili bugünlerde hiçbir şey beniim için sürpriz olmaz. Kontrol ve güç, nasıl çalıştığının ispatı. Menajerlik yapmadığında bile hala savaşıyor. Hala büyük bir egoya sahip" yorumunu yaptı.

        "FERGUSON VEFASIZ"

        Her zaman Clough'u sevdiğini dile getiren ve Clough'un kendisine saygılı davrandığını belirten Keane, "Harika bir kişi ve dahi bir çalıştırıcı. Benim ve ailem için çok iyiydi. Bana asla yalan söylemedi ve saygılı davrandı" dedi. Buna karşın Ferguson'u ise "Vefasız" olarak değerlendirdi.

        "TUVALETTEYKEN REAL MADRİD'DEN TEKLİF ALDIM"

        Manchester United'da 317'si kaptan olmak üzere toplam 480 maça çıkan Roy Reane, 2005'te Manchester United'dan ayrılma sürecinde Real Madrid'den teklif geldiğini açıklarken, "Tuvaletteyken, Real Madrid'in eski sportif direktörü Emilio Butragueno aradı ve teklif yaptı. Bundan dolayı minnettarım; ancak bilinmemezliğin yerdiği korkudan dolayı teklifi reddettim. Kendi kendime 'İspanya'ya git, orada bir yıl yaşadıktan sonra dilini ve kültürünü öğren' dedim. Ancak olaya olumsuz baktım. İklim, tekrar çalışma gibi nedenlerden dolayı vazgeçtim. Bilinmemezliğin verdiği bir korkuydu" yorumunu yaptı.

        "7 NUMARALI FORMAYI BENİM GİYMEMİ İSTEDİ"

        Manchester United'la çıktığı maçlarda 51 gol atan, 11 kez de kırmızı kart gören Roy Keane, yıllar sonra bir gerçeği daha açıkladı. Ferguson'un, Eric Cantona'nın 1997'de futbolu ve takımı bırakmasının ardından meşhur 7 numaralı formayı David Beckham'a vermemek için kendisine teklif yaptığını dile getiren Roy Keane, "Takımda kaptanlık önemli; ancak forma numarası bazen daha önemli olabiliyor. United'da '7' ikon numara. Eric Cantona ayrıldığında kim kaptan olacak denildi. Bu konuda endişem yoktu. Ancak '7' numara da boşta kalmıştı. Ferguson, beni odasına çağırdı ve benden bu numarayı almamı istedi. Ben, 'Hayır, bu kadarı fazla' dedim. O da, "Biliyorum, s..... Beckham bunu istiyor ve onun almasını istemiyorum" dedi. Ben de 'Becks'e ver dedim ve daha sonra 7 numaları formayı Beckham aldı" ifadelerini kullandı.

        (Ntvspor)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ