Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Golf Türk Tiger Woodslar! - Golf Haberleri

        Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla Kars'tan İstanbul'a gelen genç golfçüler, golf sporuna nasıl başladıklarını ve Türkiye Golf Federasyonu'nun Ardahan'da yaşayan çocukların golf eğitimi için verdiği çabaları anlattı. Ardahan'da golf sahası bulunmadığı için meralarda çalışmak zorunda kaldıklarını belirten golfçüler, "Golf sahaları bize meralardan sonra daha kolay geliyor" dediler.

        MERALARDA ÇALIŞIYORUZ

        Cumhurbaşkanlığı'ndan yaşam boyu eğitim bursu alan Doğan Can Atıcı şunları söyledi: "Aslında meralarda çalışmakla golf sahalarında çalışmanın fazla farkı yok. Zemin farkı var, bizim çalıştığımız yer eğim ve girinti-çıkıntı olarak biraz daha zorlu bir saha. Golf sahaları bize meralardan sonra daha kolay geliyor. Meralar sadece atış konusunda bir avantaj sağlıyor ama golf sadece atıştan ibaret değil, daha hassas alanlara da ihtiyaç var. Makasla meradaki çimleri kendimiz keserek bu alanları oluşturup eksikliği öyle gidermeye çalıştık."

        BAŞKA ŞANSIMIZ YOKTU

        Türkiye Golf Federasyonu'nun Ardahan'da yaptığı seçmelerde başarılı olduktan sonra 3 aylık kampa katıldığını belirten Özlem Aktürk ''Yetenekli olduğumu görüp bu spora 7 yıldır devam ediyorum. Ben golfü çok sevdim, zaten başka bir alternatifimiz de yoktu'' dedi.

        Yıldızlar Ligi'nde şampiyonluğu bulunan Özlem Aktürk, 7 yıldır golf yeteneğini geliştirmek için çalıştığını, sürekli antrenmanlar yaptığını ve Türkiye'deki yarışmalara katıldığını ifade ederek, ''Ardahan'da golf sahası yok. Ardahan'da, kısa süren yaz döneminde 3 ay meralarda çalışıyoruz, kış döneminde 8 ay boyunca kapalı spor salonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' diye konuştu.

        AHMET AĞAOĞLU AİLELERİ İKNA EDİYOR

        Alman Deustche Welle Kanalı'nın çektiği belgeselde, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun doğuya giderek ailelerle konuştuğu, kız çocuklarını okula bile göndermeye çekinen ailelerin kızlarını golf öğrenmeye Antalya ve İstanbul'daki kamplara yolladıkları anlatılıyor.

        GÖKHAN ARTAN / AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ