Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suudi Arabistan'dan kadınların kıyafetiyle ilgili tarihi karar! Dünya Haberleri

        Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkede kadınların 'saygılı ve edepli' giyinmeleri durumundasiyah çarşaf ve başörtüsü giymemeyi tercih edebileceklerini açıkladı.

        Reform yanlısı bir çizgi izleyen Muhammed bin Selman'ın ülkesindeki kadınların kıyafetlerine yönelik açıklamaları kritik Washington ziyareti öncesinde geldi.

        CBS televizyonuna konuşan Muhammed bin Selman, "Şeriat kanunları gayet açık. Kadınlar da erkekler gibi uygun ve saygılı giyinmeliler. Bu özel olarak siyah bir çarşaf giyilmesi ve siyahbaşörtüsütakılması anlamına gelmiyor. Ne tip uygun ve saygılı kıyafet giyecekleri kararı tamamen kadınlara bırakılmış." ifadelerini kullandı.

        Geçtiğimiz günlerde Suudi bir vaiz de, kadınların mütevazı giyinmesi gerektiğini ancak bunun çarşaf giyinmeyi gerektirmediğini söyledi.

        REKLAM

        Bu açıklamaların Suudi Arabistan'da kadınların giyimine ilişkin yeni bir düzenlemeye gidileceği anlamına gelip gelmediği henüz bilinmiyor. Zira ülkede kadınların giyimlerine yönelik yazılı bir yasa bulunmuyor. Ancak polis ve yargı uzun süredir kadınların çarşaf ve peçe kullanmasını gerekli kılan katı bir kıyafet uygulamasını zorunlu tutuyor.

        Ancak, 32 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la birlikte Suudi Arabistan'da daha ılımlı bir atmosfer hakim. Kadınlar son yıllarda renkli çarşafları tercih ediyor, ülkenin bazı bölgelerinde ise uzun etekler giyilebiliyor.

        Muhammed bin Selman'ın veliaht prens ilan edilmesinin ardından kadınlara araba kullanma hakkının da verilmesi ülkede reformların devam edeceği yönünde beklentileri arttırmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ