Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tahliye edilen Boydak: Allah rızası için yardımcı olduk

        2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada, tutuklu sanık SamiBoydak, tutuksuz yargılanan SemaBoydak, İbrahimBoydak, AyşeBoydak, Mehmet EminBoydak, MerveBoydakve YusufBoydakile avukatları hazır bulundu.

        SamiBoydakifadesinde, 2002 yılındaBoydakHolding'in görevlendirilmesiyle ABD'ye gittiğini söyledi.

        Bu tarihte holding hissedarı değil de maaşlı çalışanı olarak holdinge bağlı Sunset firması için Amerika'da bulunduğunu anlatan SamiBoydak, "Market alışverişini yaptığımız M.F, 'sana yarın bir sürprizim var' diyerek, beni örgüt liderinin yanına götürdü ve onunla tanıştırdı. O tarihte bu ziyaretten rahatsız olmadım. 2004 yılında da M.B, Amerika'ya gelen MemduhBoydak'ın (aynı örgüt kapsamında başka bir dosyadan tutuklu yargılanan eskiBoydakHolding yöneticisi) da olduğu bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bizi örgüt liderinin yanına götürdü." diye konuştu.

        REKLAM

        Dini sohbetlere katıldığını, yardımda bulunduğunu hatırlatanBoydak, Allah rızası için gücü yettiğince yardımcı olduğunu dile getirdi.

        Örgütün kendisini kandırdığını aktaranBoydak, "SoyadımBoydakolduğu için bana yanaştıklarını 17/25 Aralık sürecinden sonra anladım. 17/25 Aralık'tan sonra yapılan kumpasları vatandaş olarak algılayamadım. Daha sonra sarmaşık gibi bütün kurumları sardıklarını gördüm ve uzaklaştım. Kandırıldım, pişmanım. Bu yapıya bilmeden ve istemeden yaptığım yardımlar için pişmanım. Herkes gibi beni de kullanmıştır." açıklamasında bulundu.

        2013 yılında evlat edindiğini, 2014 yılında da çocukları için verdikleri mevlitten gelen altınları kızına yatırım amaçlı olarak eşinden bankaya yatırmasını istediğini belirtenBoydak, "17/25 Aralık'tan sonra yaşanan olayları idrak ettikten sonra altın hesabını sıfırladık. Kızım Ayşe'nin birinci yaş gününde, onun adına 65 bin lira, kendi adıma da 100 bin lira para yatırdım. Bu yatırımları Bank Asya'ya herhangi bir talimatla yatırmadım." dedi.

        REKLAM

        SemaBoydakda eşi SamiBoydak'ın talebi üzerine evde bulunan altınları bankaya yatırdığını, birkaç ay sonra da çektiğini söyledi.

        Sanık İbrahimBoydakda örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya'ya finansman desteği sağlamak için 2014 yılında çeşitli aralıklarla bu bankaya 30 bin, 97 bin, 95 bin, 95 bin ve 100 bin lira para yatırılmasına ilişkin, bu paraları kendisinin yatırmadığını öne sürdü.

        Bankaya hesabını kendisinin açtığını fakat parayı, aynı örgüt kapsamında başka bir dosyadan yargılanan ErolBoydak'ın yatırdığını iddia edenBoydak, kendisine talimat gelince yatırılan bu paradan haberi olduğunu ifade etti.

        Mehmet EminBoydakda 2014 yılında hesap açtığı ve örgüt liderinin talimatıyla bankanın batmasını engellemek için çeşitli tarihlerde para yatırdığı iddiasına yönelik, bu bankada hesabı bulunduğunu gözaltına alınınca öğrendiğini savundu.

        Boydak, aynı örgüt kapsamında başka bir dosyadan tutuklu yargılanan eskiBoydakHolding yöneticilerinden babası HacıBoydakile yaptığı görüşmede, hesabı kendisinin açtığını ve para yatırdığını öğrendiğini öne sürdü.

        REKLAM

        MerveBoydakda Bank Asya hesabı ve bu hesaba yatan paralara ilişkin, üniversitede okuduğu dönemde o paranın, babası MemduhBoydaktarafından yatırıldığını açıkladı.

        FETÖ mağduru olduklarını savunanBoydak, "Ben ve ailem FETÖ mağduruyuz. Türkiye'de bizim kadar mağdur olan başka aile var mıdır, bilmiyorum." dedi.

        Sanık YusufBoydakise örgütün sohbetlerine katıldığını, 17/25 Aralık'tan sonra süreçten rahatsız olduğunu ve oturmaları sonlandırdıklarını ifade etti.

        Bank Asya'da bulunan parasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası çektiğini iddia edenBoydak, talimatla para yatırmadığını, yatırım amaçlı bir işlem olduğunu ve iki ay kaldığını dile getirdi.

        YusufBoydak, "BoydakHolding mensupları olarak saygın bir aileydik. Şimdi acınacak hale geldik." dedi.

        Duruşmada HacıBoydak, SEGBİS aracılığıyla tanık olarak ifade verdi.Boydak, sanıklardan Mehmet EminBoydak'ın oğlu olduğunu söyledi. O paraları oğlu adına da torunu adına da kendisinin Bank Asya'ya yatırdığını kaydeden HacıBoydak, "İlyasBoydakadına da ben yatırdım. Türkiye Finans'ın ortağıydım. Herhangi bir bankanın zora girmesi işime gelmez. Bir bankanın batması bizi de zora sokar. Bugün olsa yine yatırırdım. 2001 krizinde de birçok bankaya para yatırdım. Yönetim kurulunda karar aldık, şirketlerimizden de cüzi bir miktar para yatırdık. Oğlumun, benim parayı yatırdığımdan daha sonra haberi oldu." diye konuştu.

        REKLAM

        Tanık MemduhBoydakise sanıklardan MerveBoydak'ın kızı olduğunu ifade etti. Kızının hesabındaki parayı kendisinin yatırdığını dile getiren MemduhBoydak, "Kendisi o zaman üniversite öğrenciydi. Kendisine söylemedim, dava açılınca haberi oldu. Bir bankanın zarara uğramaması için 2001 yılında da aynı şeyi yaptım. Bank Asya'nın batmaması ve ülkenin zarar görmemesi için bunu yaptım." dedi.

        Savcı, mütalaasında, sanıklardan Boydaş AŞ eski yönetiminde bulunan YusufBoydak'ın Bank Asya'ya yüklü miktarda para yatırması ve etkin pişmanlıkta bulunan SamiBoydak'ın da bu bankaya para yatırması nedeniyle "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan, İbrahimBoydak'ın, terör örgütüne yardım etme suçundan, diğer sanıkların ise beraatına karar verilmesini istedi.

        Mahkeme heyeti, tutuklu sanık SamiBoydak'ın tahliyesine karar vererek, sanık ve avukatlarının esasa ilişkin savunma yapmaları için duruşmayı 17 Temmuz'a erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ