Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Julio Iglesias

 

 

Julio José Iglesias de la Cueva  23 Eylül 1943 yılında Madrid de, doğdu.İspanyol şarkıcının  300 milyondan fazla satan sanatçının albümleri 14 farklı dile çevrildi. Başarılı müzik kariyeri boyunca 2600'dan fazla platin ve altın plak sahibi olmuştur.

Hayatı

Gençliğinde Real Madrid genç takımında kaleci olarak oynamıştır. 1963 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında doktorlar bir daha yürüyemeyeceğini düşünseler de sağlığına kavuşmuştur. 1971'de Isabel Preysler ile evlenmiş ve Chabeli Iglesias, Julio Iglesias, Jr., Enrique Iglesias adlarını taşıyan 3 çocuk sahibi olmuş, 1979 yılında boşanmıştır. 2010'da 20 yıl süren ilişkilerinin ardından Miranda Rijnsburger ile evlenmiştir. Çiftin 3 oğlu ve ikiz kızları olmuştur.

Kariyer

Julio Iglesias 1970 yılında Eurovision şarkı yarışmasında "Gwendolyne" adlı şarkıyla İspanya'yı temsil etmiş, yarışma sonunda İsviçre ve Fransa ile dördüncülüğü paylaşmıştır. kısa bir süre sonra "Un Canto A Galicia" şarkısı Almanya'da 1 milyon satmış ve birçok Avrupa ülkesinde hit olmuştur.Julio Iglesias  Preysler'la evliliğinden sonra Florida'ya taşınmış CBS International ile anlaşma imzalamıştır.Julio Iglesias  İngilizce, Fransızca, Portekizce, Almanca ve bunlar gibi farklı dillerde şarkı söylemeye başlamıştır. 1988'de Grammy ödül töreninde "Un Hombre" Solo albümüyle "En İyi Latin Pop Albümü" ödülünü almıştır.

Ray Charles

 

 Ray Charles 23 Eylül 1930 yılında doğdu.  Albany, Georgia'da doğmuştur.  Ray Charles Bailey ve Aretha çiftinin çocuğudur. Beş yaşındayken, küçük kardeşi George banyo küvetine kafa üstü düşerek ve boğularak ölmüştür.  Ray Charles bu olaydan birkaç yıl sonra Ray yedi yaşındayken kör olmuştur. (Kör olmasının nedeni glokom adlı bir göz hastalığıdır). Ancak hiçbir zaman görüntüyü tamamen kaybetmemiştir. Okul hayatına Florida Sağır ve Körler Okulu'nda devam etmiştir. Orada kör alfabesini ve enstrüman çalmayı öğrenerek müzik hayatına başlamıştır. Okuldan ayrıldıktan sonra müzisyen olarak çalışmaya başlamıştır. Ayrıca çoğu kişinin sevenidir.Atlantic Records'un sahibi Ahmet Ertegün sayesinde şöhrete kavuşmuştur.[kaynak belirtilmeli]

Ray Charles'ın müzik hayatı 7 yaşında bir arkadaşını kıskanarak başlamıştır. Daha sonra aynı dönemde kardeşini kaybetmiş ve bu olay Ray'in müziğe olan ilgisini arttırmıştır.  Ray Charles Yaşamının büyük bölümünde uyuşturucu problemi yaşamış ve sonraları bu problemi yenmiştir.

 

BAKMADAN GEÇME