Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tekirdağ'da 19 yaşındaki Ayşe, işe giderken sokak ortasında öldürüldü

        Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde 19 yaşındaki Ayşe Öztürk, 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nde işe giderken evinin yakınında başından vurularak öldürüldü.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Göksel Gürsoy'un haberine göre, Muratlı'nın Kazımdirik Mahallesi'nde oturan Ayşe Öztürk, çalıştığı tekstil fabrikasına gitmek için sabah saatlerinde evden çıktı. Genç kız, evinin yakınında bir kişi tarafından başından silahla vuruldu. Öztürk kanlar içerisinde yere yığılırken katil zanlısı kaçtı. Silah sesini duyan vatandaşlar sokağa çıktıklarında genç kızı yerde hareketsiz yatar vaziyette buldu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan ilk kontrollerde Ayşe Öztürk'ün hayatını kaybettiği tespit edildi. Acı haberi alan baba Raşit Öztürk, kızının cansız bedeninin başucunda gözyaşı döktü. Cumhuriyet savcısı ve polis ekiplerinin olay yerinde incelemelerini tamamlamalarının ardından Ayşe Öztürk'ün cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Muratlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

        "BU ÇİZGİ DÜZ OLDUĞUNDA İNSANLAR SENİ ANİDEN SEVECEK"

        Öldürülen 19 yaşındaki Ayşe Öztürk'ün sosyal medya hesabında "Bu çizgi düz olduğunda insanlar seni aniden sevecek" yazılı kalp atışı resmi paylaştığı görüldü. 5 Aralık Kadın Hakları Günü'nde böylesi bir cinayetin işlenmesi vahşet olarak nitelendiren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer "Kadın cinayetleri durmuyor. Muratlı'da 19 yaşındaki Ayşe işine giderken sokak ortasında barbarca bir şiddetle hayattan koparıldı. Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabır diliyorum" dedi.

        CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

        DHA'nın haberine göre, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Ayşe Öztürk'ü sokak ortasında tabanca ile başına bir el ateş ederek öldürülmesinin ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ile Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri katil zanlısını yakalamak için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Genç kızını ailesinin de ifadesine başvuran polis, katil zanlısının Alparslan İ. olduğunu belirledi. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde oturduğu belirlenen 24 yaşındaki Alparslan İ.'nin olaydan babası 52 yaşındaki Hamdi İ. ile birlikte kaçtığı belirlendi. Alarma geçen polis, zanlıları Ergene İlçesi'nin Karamehmet Mahallesi mevkiinde çamura saplanmış otomobillerinin yanlarında yakaladı. Alparslan İ.'nin cinayette kullandığı tabanca da üzerinde ele geçirildi. Zanlı polise verdiği ilk ifadesinde Ayşe Öztürk'e aşık olduğunu ve aşkına karşılık vermediği için öldürdüğünü söyledi. Polis gözaltına aldığı Alparslan İ. ile babası Hamdi İ.'yi soruşturmanın yürütüleceği İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ