Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY, üçüncü çeyrek karını açıkladı - İş-Yaşam Haberleri

        THY, üçüncü çeyrekte yolcu ve kargo gelirlerinin 2016 yılının aynı dönemine göre güçlü artış gösterdiğini; toplam gelirlerini yüzde 23 oranında artış ile 3.6 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, yılın dokuz aylık döneminde elde edilen toplam gelir ise yüzde 8 oranında artış ile 8.2 milyar dolara ulaştığı belirtildi.Açıklanan rakamlara göre THY, FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kâr) bir önceki yıla göre yüzde 90'a yakın artış göstererek 1.5 milyar dolar seviyesine ulaştı. FAVKÖK marjı ise yüzde 41 oldu.

        "BÜYÜME TRENDİNE DEVAM EDECEĞİZ"

        Finansal sonuçları değerlendiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı şunları kaydetti; "2017 yılının üçüncü çeyreğinde elde ettiğimiz kârlılık, Ortaklığımızın güçlü nakit üretme potansiyelini net bir şekilde ortaya koymuştur. Tüm THY ailesi olarak dünyanın önde gelen beş yıldızlı havayollarından biri olma hedefimiz doğrultusunda, hizmet kalitemizden asla ödün vermeden büyüme trendine devam edeceğiz. Türkiye'nin en değerli markası ve en büyük hizmet ihracatçısı olan Türk Hava Yolları, yükselişini sürdürme ve İstanbul'u uluslararası hava taşımacılığının önemli bir merkezi haline getirme yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek".

        SON BEŞ YILIN EN YÜKSEK DOLULUĞU

        Açıklanan finansal verilere göre bu dönem Türk Hava Yolları yüzde 81.5 ile son beş yılın en yüksek Eylül ayı doluluk oranına ulaştı. Bu yılın ikinci çeyreğinde canlanmaya başlayan turizmin, üçüncü çeyrekte daha da güçlenmesi ile birlikte, taşınan yolcu sayısı 2016 yılının üçüncü çeyreğine göre yüzde 17 oranında bir artış ile 21.3 milyon olarak gerçekleşti. Üçüncü çeyrekte yaşanan bu başarının da katkısıyla Türk Hava Yolları 2017 yılının dokuz aylık döneminde ortalama yüzde 79 doluluk ile 52 milyon yolcuya ulaştı.

        GİDERLERİNİ AZALTTI

        THY, 2017 yılının ilk dokuz ayında operasyonel giderlerini yaklaşık yüzde 6 oranında azalttı. Akaryakıt giderlerinin arttığı 2017 yılının üçüncü çeyreğinde, personel ve ikram giderleri gibi tüm büyük kalemlerde yapılan tasarruflar sayesinde birim giderinde yüzde 4 oranında daha azalma kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ