Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi UEFA ülke puanına hangi kulüp ne kadar katkı sağlıyor? Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi puanı - Futbol Haberleri
        1

        Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşaması tamamlandı ve bir üst turun kura çekimleri gerçekleştirildi. Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Beşiktaş, G Grubu'nu lider olarak tamamlayarak Türkiye tarihinde bir ilki başardı.

        2

        Siyah-beyazlılar, Devler Ligi'nde bir üst turda Bayern Münih ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş ile Bayern Münih arasındaki Devler Ligi mücadeleleri 20 Şubat ve 14 Mart 2018 tarihlerinde oynanacak.

        3

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz Medipol Başakşehir ve Atiker Konyaspor ise gruplarından çıkmayı başaramadı. Beşiktaş, bu sezon baz alındığında topladığı 19 puanla sıralamada 4. durumda! Siyah-beyazlı ekibin üzerinde sadece Tottenham, Bayern Münih ve Barcelona var.

        Peki Avrupa'daki temsilcilerimiz ülke puanına ne kadar katkı sağladı? İşte o tablo!

        43

        - FASTAV ZLIN - 2 PUAN

        - SPARTA PRAG - 1 PUAN

        - MLADA BOLESLAV - 1 PUAN

        44

        Puan sistemi:

        1. Her takım galibiyet başına 2, beraberlik başına ise 1 puan alır.

        2. Şampiyonlar Ligi'nde de Avrupa Ligi'nde de, son 16 turu, çeyrek final, yarı final ve finale kalmayı başaran takımlar, her raunt için ekstra puanla ödüllendirilir.

        3. Bunlara ek olarak, Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında mücadele eden her takım 4 puanla ödüllendirilir. Gruplardan son 16 turuna çıkmayı başaran takımlara ise bir dört puan daha verilir.

        45

        Katsayı hesaplaması:

        Katsayı, ortalama skor ile hesaplanır. Hesaplama şu şekilde yapılıyor: Elde edilen puanlar, bir ülkeyi temsil eden takımların sayısına bölünür. Ortaya çıkan sonuç, daha önceki 4 sezonun sonuçlarıyla hesaplanır.

        İki futbol birliğinin aynı katsayıya sahip olması halinde, daha önceki sezonlarda daha yüksek katsayıya sahip kulüp birinci sıraya yerleştirilir.

        Bu sıralamalar, UEFA organizasyonlarının her aşamasından sonra güncellenir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ