Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Vera isminin anlamı nedir? Vera ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Vera isminin analizi

        Kimi ebeveynler toplum genelinde yaygın olan isimlere yönelirken kimi ebeveynler daha farklı isim arayışındadır. Özellikle son dönemde popüler isimlerden biri olan Vera ismi, farklı isim arayışında olan anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Vera isminin anlamı, Vera ne demek, Vera Kuran’da geçiyor mu, Vera isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

        Vera İsminin Anlamı

        Yeni doğacak bebeklerine isim arayışında olan anne ve baba adayları, çocuklarına isim seçerken güzel anlamlara sahip isimleri tercih etmeye dikkat etmektedir. Güzel anlamlara sahip olmasının yanında ismin telaffuzu, kulağa hoş gelmesi ya da kökeni önem verilen diğer detaylardır. Bu sebeple de ebeveynler isim konusunu ince eleyip sık dokumaktadır. Verilecek ismin pozitif özellikleri yansıtması da beklenir. Şayet isim negatif anlamlara sahip ise çoğunlukla ebeveynler tarafından tercih edilmez. Vera ismi de son dönemlerde yaygınlaşan farklı bir isimdir. Günümüzde sıklıkla kız çocukları için tercih edilen Vera isminin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Vera isminin anlamları şunlardır:

        REKLAM
        • Arka, arkası, sonrası,
        • Halk, kâinat, âlem, mahluk,
        • Günah ve haramdan kaçmak için şüpheli şeylerden uzaklaşma, takva.

        Vera Ne Demek?

        Bir ismin telaffuzu kadar önemli teşkil eden bir diğer detayı da ismin anlamıdır. İsmin güzel anlamlara sahip olması genellikte tercih edilmesinin sebebidir. Bu sebeple de ebeveynler seçecekleri ismin önce anlamına yönelmektedir. Anlamlı ve akılda kalıcı bir isim araştırmaktadırlar. Kimi ebeveynler ise modern, farklı bir isim koymak isteyebilirler. Bu sebeple de daha önce duymadığımız adların üzerinde yoğunlaşırlar. Vera ismi de özellikle son yıllarda sıklıkla duyduğumuz isimlerden biridir. Vera ismi, Kur’an-ı Kerim’de “arka, onun arkası, sonradan” anlamlarına gelmektedir.

        Vera Kuran’da Geçiyor Mu?

        Toplum genelinde Farsça, Arapça isimler olabildiği gibi Türkçe kökenli isimler de olabilmektedir. İsmin kökeni de en az anlamı kadar dikkat edilen bir konudur. Vera isminin kökeni de Arapçadır. Unisex bir isim olmasına karşılık genellikle kız çocukları için tercih edilmektedir. Kimi ebeveynler ismin kutsal kitabımızda yer alıp almadığına da dikkat etmektedir. Bazı ebeveynler Kuran’ı Kerim’de yer alan isimleri koymayı tercih etmemektedir. Vera ismi de Kuran’ı Kerim’in birçok ayetinde yer almaktadır. Bakara 91, Ali İmran 197, Hud 71. ayetlerde geçmektedir.

        REKLAM

        Vera İsminin Analizi Nedir?

        İnternetin yaygınlaşmasıyla sıklıkla karşımıza isim analizleri çıkmaktadır. Öyle ki kimi ebeveynler isim analizi yardımıyla doğacak çocuklarına isim belirlemektedir. İsim analizleri doğrultusunda karakter özellikleri hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar. İleride nasıl bir çocuk olmasını istiyorlarsa o özellikleri yansıtan isimlere yönelmektedirler. Bireyler de isim analizine bakarak sahip olduğu özelliklerin uyuşup uyuşmadığı hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar. Vera ismini çocuğuna koymaya hazırlanan anne ve baba adayları bu ismin analizi hakkında araştırma yapmaktadır.

        Liderlik vasfıyla öne çıkmaktadırlar. Yönetim konusunda da bir o kadar becerikli kimselerdir. Özgürlüklerine çok düşkündürler; özgürlüklerini kısıtlayıcı eylemlere karşı temkinli yaklaşırlar. İş hayatında yaratıcıdırlar.

        Kendilerine oldukça güvenirler. İş hayatlarında oldukça hırslı olan bu kişilerde daima yükselme arzusu vardır. Yükselme arzuları kimi durumlarda hata yapmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle de hırslarını kontrol etme hususunda dikkatli olmalıdırlar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ