Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İstanbul seçim sonuçlarında son durum ne?| 31 Mart yerel seçim sonuçları

        İstanbul'un Maltepe ilçesindeki sandıklarda oy sayım işlemi devam ediyor. Oy sayımının tamamlanmasının ardından gözler YSK'ya çevrilecek. İşte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında son durum...

        31 Mart İstanbul seçim sonuçlarına ilişkin, Maltepe'de 1080 sandığın yeniden sayılması YSK tarafından onaylanmıştı. Maltepe'de oy sayım işlemi devam ediyor. Oy sayımının Pazar günü sona ermesi bekleniyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tartışma devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK),İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde seçimin iptaline dair AK Parti'nin olağanüstü itiraz başvurusunu ele almıştı. YSK, Büyükçekmece ile İstanbul'da seçimin yenilenmesine ilişkin itirazlarla taleplerin birlikte ele alınmasına karar vermişti. Maltepe'de oy sayımlarının ardından AK Parti, İstanbul'un genelinde seçimin yenilenmesi için YSK'ya olağanüstü başvuru yapmayla hazırlanıyor.

        MALTEPE’DE SAYIM SÜRÜYOR

        Maltepe'de oy sayım işlemi sürüyor. Maltepe'de 1080 sandığın yeniden sayılması YSK tarafından onaylanmıştı. Maltepe'de oy sayım işlemi devam ediyor. Sayım işleminin Pazar akşamına kadar tamamlanması bekleniyor.

        SAYIMDAN SONRA NE OLACAK

        Maltepe’deki sayım işleminin tamamlanmasının ardından, YSK “İl Birleştirme Tutanağı” düzenlenecek ve yarışı önde bitiren isim mazbatasını verecek. Ancak bu durumda AK Parti tüm İstanbul’da seçimlerin iptaline ilişkin olağanüstü başvurusunu YSK’ya yapabilecek. Tutanağın düzenlenmesinin ardından 7 gün içerisinde bu başvuru gerçekleştirilecek. YSK bu başvurunun yapılmasının ardından her iki başvuruyu da birlikte ele alıp İstanbul’da seçimin kaderini belirleyecek nihai kararını verecek.

        BAKMADAN GEÇME