Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalçın Topçu NATO skandalıyla ilgili konuştu

        Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi’nde 08-17 Kasım 2017 tarihleri arasında icra edilen NATO Tatbikatının son safhasında, tatbikatın ‘Karşıt Kuvvet’ ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin yerleştirilmesi, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına sahte hesap açılarak Karşıt Kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verilmesi üzerine sert açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu “Artık saldırıların yönü ve şekli mantık çerçevesinden sıyrılmıştır” dedi.

        “TATBİKAT ADI ALTINDA KEPAZELİK, ALÇAKLIK…”

        NATO tatbikatıyla ilgili konuşan Topçu, “Nato tatbikatı uygulaması adı altında, Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın adı kullanılarak yaşanan bu kepazelik, rezillik ve alçaklıkla, jeopolitik ve jeostratrejik konumu sebebiyle artık akla hayale gelmeyecek yönlerden baskı ve saldırılar altında tutulan ülkemize ve %52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanımıza kahpece düşmanlık kusuluyor. Bu hayasız ve şerefsiz davranış NATO’nun ülkemizle ilgili tutumuna tüy dikmiş, büyük Türk milletince bu kurumdaki varlığımız artık sorgulanır hale gelmiştir. Mesele 2019’dur. Millet olarak her zamankinden daha kararlı bir şekilde Cumhurbaşkanımızın yanında saf tutacağız ki; bu edepsiz ve hayasız akınlar, bu terbiyesiz saldırılar istikbalimize bir daha gölge düşüremesin.”

        REKLAM

        "NATO ÜYELİĞİMİZİ GÖZDEN GEÇİRMEMİZİN ZAMANI GELMİŞTİR"

        “Bütün darbelerin ve savunma sanayinde bağımlılığın arkasında NATO vardır. NATO üyeliğimizi gözden geçirmemizin zamanı gelmiştir. Üyesine her türlü düşmanca tavır içinde olan bu kurum bizim için olmazsa olmaz değildir. Bu kurumdaki varlığımız TBMM tarafından acilen ele alınmalı. Bu hayasız kumpasa cevapsız kalınmamalıdır. MHP’nin değerli liderinin açıklamaları, büyük Türk milletinin ekseriyetinde yüksek karşılık bulmuştur. NATO yalnız askeri bir pakt değildir; yeni sömürgeciliğin çağdaş biçimidir. Ekonomik ve siyasi bir bağımlılıktır.Milletimize giydirilmeye çalışılan bu NATO markalı sömürge gömleğini büyük Türk millet geçmişte Sakarya’da, Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’le yırtıp attığı gibi 2019’da da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafında kenetlenerek yırtıp atacaktır.” açıklamasında bulundu.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ