Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler İlişki tarzınız hangisi, Kadın Erkek İlişkileri, Flört, Kadın Ve Erkek
        1

        4500 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre flört tarzları beşe ayrılıyor. Doç. Dr. Jeffrey Hall, aslında bu tarzlardan hepsini kullanmaya çalıştığımızı ama sonunda sadece bir tanesini uyguladığımızı söylüyor.

        2

        İşin en iyi tarafı da şu; kendi tarzınızı çözdüğünüzde karşı tarafınkini de rahatlıkla anlayabilir ve kendinizi buna göre ayarlayabilirsiniz; sonra işler kolayca ilerler. Ancak her güzel şeyin bir kötü tarafı olduğu gibi bu tarzların da dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları var. İşte Cosmopolitan dergisinin derlemesiyle o ilişki çeşitleri:

        3

        Yakın Temas
        İlişki Profili: Bu, tarzların içerisinde belki de en bariz olanı. Hall, "Karşı cinsle ilişkinin ilk evresinin tanımı yapılsa bu herhâlde yakın temas olurdu'' diyor. Ve devam ediyor; "Ancak bu, 'yakın temasçı'ların her zaman başarılı olacaklarını da göstermiyor.

        4

        Bazı durumlarda daha şanslı, bazılarında ise şanssız olacaklardır.'' Bu tarzı benimseyenler daha rahat ve kendinden emin davranırlar. Sözlü olmasa da karşı tarafa olan ilgilerini belli etmeyi severler. Bunu da sohbet sırasında bir kol okşama veya kıkırdarken saçlara ufak bir dokunuşla yaparlar.

        5

        Tehlike Alanı: Her ne kadar baştan çıkarıcı olsa da yakın teması seven kişiler bir saniye durup karşı tarafı incelemeliler. Bu kişiler tam tersi olsa bile genellikle karşı tarafın kendilerinden hoşlandıkları kanısına kapılırlar'' diyor Hall.

        6

        Bu kişiler sonunda karşı tarafı rahatsız edecek boyutta hareketler yapabiliyorlar çünkü bu tarzdaki kişileri insanlar genelde biraz "çapkın" olarak görüyorlar. Sonuç olarak, biraz daha anlamlı şeyler peşindeyseniz bu tarzın ayarını biraz kısmanız gerekebiliyor.

        7

        Kibar
        İlişki Profili: Nazik kişiler ilişkileri konusunda biraz daha tutucu davranıyorlar. Örneğin bir gece barda bir erkekle tanışmak yerine arkadaşlarının arkadaşıyla tanışmayı tercih ediyorlar. "Kibar tarz daha kuralcı ve ihtiyatlı bir yaklaşımdır'' diyor Hall.

        8

        "Hiçbir zaman uygunsuz veya tahrik edici bir yaklaşım içine girmez ve kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalırlar. Çok çabalıyormuş, kontrolü kaybetmiş, agresif veya düşüncesiz gibi görünmekten ve kendilerini küçük düşürebilecek her şeyden kaçınırlar. Bu kişiler, uzun süreli flört dönemini sevmez ve daha uzun soluklu, romantik ilişkiler peşinde olurlar."

        9

        Tehlike Alanı: Kibarlar neredeyse görünmez olduklarından hedeflerindekiler kendilerine yöneltilen ilginin farkına bile varmayabilirler! "Biraz risk almanız gerekebilir'' diyor Hall. Eğer bir öğle yemeği planı yaptıysanız bunu içkili bir akşam yemeğine çevirin ya da amacınızı iyice belli etmek adına onu günbatımını izlemek için bir yürüyüşe davet edin.

        10

        Oyunbaz
        İlişki Profili: Oyunbazlar flörtü bir oyun olarak görür. Şen şakraktırlar, duyguları karşılıklı olmasa bile yeni insanlarla tanışıp onlarla sohbet ederek kendilerine âşık etmeye çalışmaya bayılırlar.

        11

        "Oyunbaz tarzdakiler biriyle illa ilişki yaşamak için flört etmiyorlar. Onlar için flört sadece eğlencedir ve bu romantik bir bağ gerektirmez'' diyor Hall ve ekliyor: "Onları nasıl mı tanırsınız? Oyunbazlar bir trafik cezası yediklerinde polis memurunu o cezayı kesmemesi için bir şekilde ikna etmeye çalışırlar ve bunda da oldukça başarılıdırlar.''

        12

        Tehlike Alanı: Beğendikleri herkese yeşil ışık yakmanın doğal cazibesi bu tarzı benimsemiş kişilerin uzun süreli bir ilişkide zorlanmalarına neden olabiliyor. Eğer partnerlerinin farklı bir tarzı varsa, oyunbazların aşırı flörtöz hareketlerinin nedenini anlamayabiliyorlar.

        13

        Peki ya, siz değil de hoşlandığınız erkek bu kategoriye giriyorsa? Fazla kafanıza takmayın. Ufak tefek çapkınlıklar yapıyordur çünkü sadece bunu yapmanın ona hissettirdikleri hoşuna gidiyordur. Bu onun için spor yapmak gibi bir şeydir ve aklında ilişkinin 'i' si bile olmayabilir.

        14

        Samimi
        İlişki Profili: Samimi flörtçüler karşı tarafla duygusal bir bağ kurmak istiyor ve bunun da en iyi yolunun kendilerinden bahsetmek olduğunu biliyorlar. Hem böylece karşı tarafıda konuşturmuş oluyorlar. Onlar birisine sadece güzel olduğu için bağlanabilecek tipler değiller çünkü dış görünüşten çok karşılarındakilerin kişiliğine ve duygusal bağlara çok önem veriyorlar.

        15

        Tehlike Alanı: Özel paylaşımlara açık olmak güzel bir şey olabilir ancak kısa zamanda çok şey ortaya çıkaracağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Flört döneminde yapılan ciddi sohbetler harika olailir ancak karşınızdaki insan sizin terapistiniz değil ve kısa zamanda çok şey paylaşmak genellikle can sıkıcı olabiliyor.

        16

        Uzman Jeffrey Hall'un bu kişilere öneriyse şu şekilde: " Biraz yavaştan alın ve özelinizi birbirinizi iyice tanıyana kadar kendinize saklayın. Eğer samimi taraf bir erkekse biraz sabırlı olmanız gerekebilir. İlk hamleyi yapmaktan çekinebilirler. Bu tip erkekler zorlanmadan, kışkırtılmadan ya da dokunmadan kadının romantik bir yakınlaşma hissetmesinin daha doğru olduğunu düşünürler."

        17

        Geleneksel
        İlişki Profili: Geleneksel tarza göre ilk hamleyi her zaman erkek erkek yapmalıdır ve kadın erkeğin peşinden koşmamalıdır. Evet 2014 yılında olsak da bu şekilde düşünen kişiler halen var ve aslına bakarsanız pekala başarıya da ulaşabiliyorlar.

        18

        Bu kategoriye giren kişilerden, "İlişkide herşeyi erkeğin yapmasını beklerim", "bana tam bir hanımefendi gibi davranılmasını isterim" gibi cümleler duyarsanız sakın şaşırmayın. Geleneksel tarzdakiler kurallara ve rollere sıkı sıkıya bağlıdır: Kadınlar kadın, erkekler erkek gibi davranmalıdır.

        19

        Tehlike Alanı: Daha pasif bir rolde olduklarından, bu tarzın kadınları erkeklerin ilgisini çekememekten şikayetçi oluyorlar. Aynı şekilde geleneksel erkekler de bir hamle yapmak için normalden fazla zamana ihtiyaç duyarlar.

        20

        Eğer vaktiniz azsa ve tatilde tanıştığınız kişiyle yakınlaşmak istiyorsanız o zaman bir oyunbaz veya yakın temasçı gibi davranmanız; onların tatiklerini kullanmanız daha akıllıca olabilir. Başlarda bir erkeğin tüm koşuşturmayı yapması normal olabilir ama birazcık pozitif karşılık ona devam etmesi için motivasyon kaynağı olacaktır. (Cosmopolitan)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ