Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Zevklerini paylaşan kalabalık bir arkadaş grubuyuz’, Esra Çoruh habeleri, Esra Çoruh moda, Cos’un erkek giyim kreatif direktörü Martin Andersen

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        ecoruh@htgazete.com.tr

        Öncelikle Türkiye’ye gelmenize en çok sevinenlerden biriyim...

        Bizler de burada olmaktan büyük keyif alıyoruz. Türkler markamızı yakından tanıyormuş, biz de çok sevindik.

        ■ İstanbul mağazanız hakkında neler düşünüyorsunuz?

        2014 Eylül ayından beri mağazayı çok sık ziyaret ediyorum ancak mağazayı ilk gördüğümdeki heyecan hâlâ devam ediyor, büyülenmeye devam ediyorum.

        İstanbul ve Türk erkekleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

        İstanbul’a daha önce de gelmiştim. Doğu-Batı senteziyle harmanlanmış, yaşayan bir şehir. Her zaman iyi mutfağı, iyi insanları ve muhteşem mimarisi olan şehirlere bayılmışımdır.

        Biraz da sizden bahsedelim, tasarımcı olmaya nasıl karar verdiniz?

        Çok erken yaşta karar verdim. Moda tasarımına ilgim hep vardı. İngiliz moda dergileri ID ve The Face’in yayınlarından ilham alarak kendi kendime tasarım yapmaya, dikiş dikmeye başladım. 20 yaşımda Londra’ya taşındım. Ve Central St Martin’s Üniversitesi’nde erkek giyim ve tasarım üzerine eğitim aldım.

        2008’den beri görevinizin başındasınız. İşinizin en eğlenceli kısmı nedir?

        Cos’ta her gün başka geçiyor. İşimizin en eğlenceli kısmı, ilham almak için gerçekleştirdiğimiz seyahatler... Sezon koleksiyonlarımız için seyahat edip kaynaklarımızı oluşturuyoruz.

        Peki farkınız nedir?

        Bana göre zamansız ve aynı zamanda kullanışlı... Çok haklısınız. Ben de markamızı özetlemek istesem “Modern, kullanışlı, fonksiyonel, zamansız” diyebilirim. Her tasarım bir amaca hizmet ediyor. Titiz aşamalardan geçirdiğimiz tasarım süreci, her parçaya ayrı bir değer katıyor.

        Markanızı giyen erkekleri nasıl tanımlarsınız?

        Aslında biz, tipik bir müşteri kitlesi aramıyoruz; zevklerini paylaşan kalabalık bir arkadaş grubuyuz. Ancak şöyle tarif etmek mümkün: Kendine güvenen, kültürlü, modayı takip eden, seyahat eden, gündemi takip eden ve sanatın farklı dallarıyla ilgilenen, sosyal, şehir hayatına adapte olabilen, stil sahibi bir erkek...

        ‘İLHAM KAYNAĞI SANAT VE TASARIM’

        Peki tasarımlarda nelerden ilham alıyorsunuz?

        Tasarım ve estetik çizgimizden bahsedecek olursak her zaman modern, fonksiyonel, zamansız tasarımlar yarattığımızı söyleyebilirim. Tasarım sürecinde ise her parçanın, detayın, kullandığımız her materyalin müşterilerimiz için bir sebebi ve değeri var. Koleksiyonlarımızda sanattan ve tasarımdan ilham alıyoruz. Koleksiyonlarımız genelde tek sezonluk değil bir sonraki sezona da taşıyabileceğimiz parçalardan oluşuyor.

        Kış koleksiyonunuzdan bahsedelim. Bu sezonun teması nedir?

        Tasarım ekibimiz farklı materyallerden ve değişik ilham kaynaklarından besleniyor. 2014 sonbahar-kış koleksiyonumuzda doğadan, peyzaj, arazi sanatından esinlendik. Organik materyallerin etkisinde olan silüetler, sonbahar renk paleti ve rahat dokular koleksiyonun genelini oluşturuyor, ön plana çıkıyor.

        Yeni sezondan ipuçları verir misiniz?

        Olmazsa olmaz parçalar sizce neler? Erkek koleksiyonumuzda takım elbiseleri çağrıştıran eşofman takımlar, özellikle süet kumaşlarla ön plana çıkıyor. Yün kazaklar, farklı kontrast renklerle koleksiyonumuzda yer aldı. ■ Koleksiyondaki favori parçanız hangisi? Benim koleksiyondaki favori parçam, minimal tarzıyla lacivert yün palto. Bu kışın üzerimden çıkarmayacağım parçalar arasında olacak.

        Sokak modasındaki yeriniz nedir?

        Müşterilerimiz bizim, tasarım markalarla sokak modası arasındaki boşluğu doldurduğumuzu söylüyor. Zaten bizim de felsefemiz uygun fiyatlarla yüksek kaliteyi sunmak. “Lüks” diyebileceğimiz parçaları uygun fiyatlara satıyoruz. Martin Andersen

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ