Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Gardırop klasikleri, Esra Çoruh haberleri, Esra Çoruh moda, Esra Çoruh moda yazıları

        Esra ÇORUH/ HT CUMARTESİ

        ecoruh@htgazete.com.tr

        KAŞMİR TRİKO Kaşmir trikonun yerini kışın hiçbir parça tutamaz. İster kalem etekle isterse sigarette pantolonla kaşmir trikolar kusursuz bir uyum yakalar. İpucu: Kaşmirinizi kaliteli kumaşlardan tercih edin, tek sezon yerine ömürlük kullanın. Silk & Cashmere’in siyah boğazlı ya da erkek koleksiyonundan V yakalı trikoları alternatif olabilir.

        CAMEL PALTO Camel rengi kışın tarzınıza zarif bir imza atacak. Kış klasiklerinin başında gelen camel paltolar ise bu sezon en şık koruma kalkanınız. İpucu: İçine ne giyerseniz giyin, camel paltolarla ister gündüz ister akşam şıklığınız garanti. Camel palto denilince aklımıza ilk Max Mara geliyor. Tam yatırımlık.

        BOL PANTOLON Sigarette pantolonlar yerini sağlamlaştırırken bu sezon bol pantolonlar androjen akımının en şık temsilcisi oluyor. İpucu: Bu kış klasik pantolonlarda bol kesimleri tercih edin, üzerine ister salaş bir triko isterse klasik beyaz bir gömlek tercih edin.

        DERİ CEKET Her sezon moda olan deri ceketler giderek daha da popüler oluyor. Sadece spor kıyafetleri değil şık elbiseleri de tamamladığımız deri ceket ve montlar her kadının gardırobunda olmalı. İpucu: Tarzınıza uygun bir modele yatırım yapmaktan korkmayın. Ne de olsa deri ceketiniz kaliteliyse uzun yıllar giyeceksiniz. Siyah kısa biker modelleri tercih edebilirsiniz. VSP’yi keşfetmenin şimdi tam zamanı...

        BEYAZ GÖMLEK Kusursuz bir gardırop beyaz gömleklerin varlığıyla kendini gösterir. Grace Kelly’nin zarif tarzını anımsarsanız beyaz gömleğin ne kadar kıymetli olduğunu anlayabiliriz. İpucu: Dantel bir sutyen ve siyah kalem etekle birleşen beyaz ipek bir gömlek, haute couture şıklığını bile gölgede bırakabilir. Mehtap Elaidi ya da White Posture koleksiyonlarına mutlaka göz atın.

        BLAZER CEKET Blazer ceketler kadınların en asil parçalarından şüphesiz. Yılların eskitemediği blazer ceketler, her sezon karşımıza çıkıyor ve her tarza hitap ediyor. İpucu: Unutmayın, basic bir bluza ya da klasik beyaz bir gömleğe tarz kazandıran, ona anlam yükleyen tabii ki kusuruz bir blazer cekettir.

        KÜÇÜK SİYAH ELBİSE Şıklığın simgesi tarihten bu yana kadınların en şık silahı tabii ki küçük siyah elbiseler olmuştur. İster günlük koşuşturmaya isterse gece şık ortamlara rahatlıkla ayak uydurabilen küçük siyah elbiseler, yıllardır trendlere meydan okumaya devam ediyor. İpucu: Küçük siyah elbiseleri sezonun modern detaylarıyla keşfedin, farklı aksesuvarlarla tamamlayın, bu klasiği güncelleyin. JEAN Jean’in sezonu ve zamanı yok. Gardıropların vazgeçilmezi olan jean pantolon her kadının vazgeçilmezlerinden birisi. İpucu: Hem şık hem spor giyebileceğiniz jean pantolonda vücudunuza uygun olanı bulduğunuzda düşünmeden alın.

        SPOR GİYİM Bu sezon spor giyim parçalarına bir kez daha âşık olmamızın nedeni bazı tasarımcı marka işbirlikleri. Zamansızlığını ve cool duruşunu ispat eden spor giyim parçaları, spor salonlarından sokağa taşıyor. Şıklığın yeni anahtarı hiç şüphesiz spor giyim parçaları. İpucu: Sweatshirt, sneaker, kapüşonlu pofuduk montlar, taytlar, beli lastikli pantolonlar ve triko pantolonlar için gardıroplarınızda yer açın.

        ERKEKLERDEN ÖDÜNÇ ALIYORUZ

        Takım elbiseler

        Takım elbiseler özellikle black tie davetlerde erkeklerin vazgeçilmezi ancak artık kadınlar da şık gecelerde takım elbise tercih ediyor. İpucu: Çizgili slim fit takımlar, içine gömlek giyilmeden maskülen bir seksapellik oluşturuyor. Size tavsiyemiz takım elbise tercih ettiğiniz zaman şık aksesuvarlar ve yüksek ökçelerle görünümünüzü zarif hale getirmeniz. Ofis içinse gömleğiniz, ceketiniz ve pantolonunuzla daha sofistike bir görünümün peşinde olun.

        Yelekler

        Yelekler erkeklerin çoğu zaman takım elbiselerinin içine giydiği şık bir parça. Kadınlar ise yeleklerle maskülen bir hava oluşturabilirler. İpucu: Uzun yelekler sezonun en asil parçalarından. Siyah pantolonunuzu ceket yerine yeleklerle tamamlayın, bu kış farkınızı ortaya koyun.

        Smokin ceketler

        Uzun süre önce erkeklerden ödünç aldığımız smokin ceketler bu sezon da gardıropların klasikleri arasına giriyor. İpucu: Smokin ceketleri illa ki gömleklerle tamamlamanız gerekmiyor, beyaz bir tişört ya da kaşmir bir triko, blazer ceketlere eşlik edebilir.

        Mavi gömlek

        Beyaz gömleklerden sonra bu sezon mavi gömlekler bol ve salaş görünümleriyle erkeklerden ödünç aldığımız parçalar arasına giriyor. İpucu: Bol bir mavi gömleği daracık bir kalem etek ya da kemerle tamamladığınız siyah bol pantolonunuzla kombinleyebilirsiniz. Karen Millen Karen Millen

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ