Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Kadının en önemli silahı gözleri’, Doğanın güzellik sektöründe kullanımı, Talika markası, Talika Alesix De Brosses, Alesix De Brosses kimdir?, Ekin Türkantos haberleri

        Ekin TÜRKANTOS/HT CUMARTESİ

        Kadınların sonsuz güzellik isteği, arkasına son yılların doğallık trendini de alınca doğal içerikli ürünler bir anda büyük ilgi görmeye başladı. Doğal güzelliği öne çıkaran ürünler, bakımlar ve teknikler gözde... Ancak ayurvedik tıp, ışık enerjisi ve eski Çin tıbbını bir araya getiren Talika markası için yeni değil. 1948 yılından beri beden ve ruh sağlığıyla birlikte güzelliğin dünya ve hücreler arasındaki dengeyle sağlanabileceğini savunuyor. Bilimsel buluşlara imza atan markanın CEO’su Alesix De Brosses ile konuştuk.

        Kozmetik markası için enteresan bir bakış açınız var.

        Amacımız doğanın deposunda sakladığı hediyeleri, kadınlara ve erkeklere sunmak. Hayatın her aşamasında, herkesin, kendi doğal güzelliğini ortaya çıkarmasına yardımcı olmayı hedefliyoruz.

        Beden ve ruh dengesi, dünya ve hücreler arasındaki dengeyi çok önemsiyorsunuz... Bu denge nasıl olmalı?

        Doğanın biyolojik mekanizmasından ve sağlıklı bir cilt için gerekli olan fizyolojik dengelerden ilham alıyoruz. Doğal aktif maddelerin güçlü konsantreleri, cildin doğal hücresel fonksiyonlarını artırmaya yardımcı oluyor. Her daim yeni ilham arayışındayım. Ayurvedik tıp, Nasa ışık teknolojisi araştırmaları, geleneksel Çin tedavi ritüellerinden ilham alarak, bunları cildin ihtiyaçlarına aktaracağımın peşindeyim.

        Nasa teknolojisiyle geliştirilen, nasıl bir sistem?

        Cilt hücrelerinin DNA’sı değerlidir. Cildin çalışmasını garanti eden genetik kodlardır. Zaman içinde DNA hasarlanır. Yaşlanma belirtileri, kırışıklar, ince çizgiler, koyu lekeler başlar. Bizde cilt üzerinde enerjisi üzerine bir çalışma yürüttük. Bu cilt üzerinde doğal ışığı aktif hale getiren bir onarım süreci başlatan bir teknoloji, bir terapidir. 3 adımda oluşuyor; nemlendirme, arındırma ve anti-aging.

        Doğadan nasıl ilham alıyorsunuz, “Haydi gidelim bir bitki bulalım” diye mi çıkıyorsunuz?

        Hindistan ziyaretlerimden birinde, Ayurvedik uzmanı bir doktorla tanıştım. Bana kilo almam ve vücut hatlarımı belirginleştirmem için bir kullanmamı önerdi. Vücuda doğal dolgunluk kazandıran ve mucizevi etkiler sunan bu bitki “Guggul”. Öyle şaşırtıcı etkileriyle karşılaştım ki... Daha sonra Guggul, ilk göğüs şekillendiren ve dolgunlaştıran ürünümüzün kaynağı oldu.

        Kadının en büyük silahı nedir sizce?

        Hiçbir şey uzun, siyah ve gür kirpikler kadar çekici olamaz. Bence bir kadının en önemli silahı gözleri.

        Kadınlar kaç yaşından itibaren ciltlerine bakım yapmalı?

        Bunun için spesifik bir yaş söyleyemem. Her yaş için özel ürünler var. Mümkün olan en erken sürede cildinizi temiz tutmaya özen göstermelisiniz.

        Yaş gruplarına göre bakım ritüelleri ne olmalı?

        Her yaş tipi için ilk uygulama doğru temizliktir. Temizleyici seçerken cilt tipinize dikkat etmelisiniz. Örneğin kuru ve hassas ciltler, hassas içeriğe sahip, yumuşak dokulu temizleyici kullanmalı; karma ve yağlı ciltler köpük temizleyici kullanmalıdır. Nem takviyesi erken yaşlarda yeterli iken, daha olgun ciltler güçlü antioksidan içerikli ürünler kullanmalı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ