Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Kutsal kristaller takı oldu!

        Ekin TÜRKANTOS / HT CUMARTESİ

        Tasarıma ilginiz varsa Zeynep Erol’un hemen her sezon Hindistan’dan etkilenip hazırladığı takıları bilirsiniz. Tasarımcının inanç, hayal ve dileklerinden esinlenerek tasarladığı özel koleksiyonu, ‘Kristal Oda’ adını taşıyor ve 90 parçadan oluşuyor. 16 Aralık’ta Nişantaşı Zeynep Erol Takı Galeri’de sergilenmeye başlanacak olan koleksiyonda, Himalayalar’dan getirdiği doğal enerjiye sahip kristaller kolye, yüzük ve küpelere dönüşmüş. Bu koleksiyonun en önemli özelliği ise tasarımcının Dalai Lama ile karşılaşıp elindeki kristalleri kutsatmış olması. O kutsanmış kristalleri başta aile üyelerine ve Amerika’da tedavi gören yakın bir dostuna ayırmış. Ancak bu özel ruh haliyle şimdiki koleksiyon ortaya çıkmış.

        Bu takılar nasıl bir süreçte ortaya çıktı?

        Koleksiyon hazırlarken o dönem etkilendiğim soyut içsel olayları takıya yansıtarak somutlaştırmaya çalışıyorum. Takıyı sadece takılabilir bir obje olarak değil, bir hikâye anlatıcısı olarak sunmak ve takıyı satın alan kişinin onunla bir ilişki kurmasını istiyorum. Yani onu bir moda unsuru olmaktan çıkarıp kişinin ruhuyla, karakteriyle bütünleşen bir kılıfmış gibi, daha doğrusu taşınabilir heykeller, sanat eserleri olarak değerlendiriyorum. Bu vesileyle kendimi ifade ediyorum.

        Her sergi, içsel yolculuğun bir parçası yani...

        Himalayalar’daki toprak ve tapınakların enerjisi o kadar kuvvetli ki, bu taşlara da yansıyor. Kristale neyi kodlarsanız onu gerçekleştiriyor. Dalai Lama, artık “Küçük Tibet” denilen Baram Sala’da senede bir kez, öğretilerini anlatıyor. Ben de orada olmayı çok seviyorum. Dalai Lama, belirli bir sessizlik sağlandıktan sonra istediği insanla iletişim kuruyor. Bu gidişimde elimde tespih ve kristallerle merdivenin dibine yürüdüm. Söyleşiyi bitirdi ve gelip önümde durdu! Elimi uzattım, “Lütfen” dedim. Baktı, elimdekilerin hepsini aldı ve kutsadı! Derin bir sessizlik hâkimdi. Nasıl bir huşu. İnanılmaz bir enerji taşıyor. Müthiş bir sevgi fışkırıyor. Taşların kutsanmış olması bana motivasyon verdi.

        Kristaller ne oldu?

        Kutsanan kristalleri kızıma, oğluma ve anneme verdim. Bir tanesi de Amerika’da tedavi gören yakın bir dostumda. İnşallah ona şifa olur.

        Peki oradan aldığınız kristalleri takıya nasıl dönüştürdünüz? O 3 günlük söyleşideki öğretilerin içlerinden bazılarını kristallerin altına yazdım. Ama bu takılardan almak isteyenlerin kendi önemli sözlerini yazmalarına da fırsat vermek istedim. Hindistan’a ilk gidişim değil. 4-5 sene önce başladı bu süreç. Son seyahatim bunu finalize eden karma oldu. Felsefenin özünü ilk kez takılara uyguluyorum.

        ‘Temizleyin niyetini, duasını yapıp takın’

        Zeynep Erol, kristallerin bakımıyla ilgili olarak da şunları anlatıyor: “Kristal takılarınızı dolunayda toprağa gömüp, bir gece bırakıp sabah güzel dileklerinizi içinizden geçirerek takabilirsiniz. Bir diğer yöntem güneş ışığının karşısına koyup bırakmak. Güneş direkt enerji temizleyicisi olarak biliniyor. Deniz tuzu da bir diğer yöntem. Bir çanak içerisine deniz tuzunu ve takınızı koyup birkaç saat bırakmak yeterli olacaktır. Kristalleri temizleyip niyetini, duasını yapıp takmak çok işe yarıyor. Sonrasında ise takınızı kimseye elletmemeniz öneriliyor. Gün içerisinde çok farklı ortamlara girdiğimiz için kristallerin 15 günde bir temizlenmesi gerekiyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ