Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Bu hafta hava nasıl olacak?, hava durumu, hava sıcaklığı, meteoroloji, meterolojiden kar uyarısı

        HABERTURK.COM/AJANSLAR

        Türkiye'yi hafta başından itibaren soğuk ve yağışlı bir hava bekliyor. Gece saatlerinden itibaren yurdun birçok bölümünde sıcaklıkların düşmesi tahmin ediliyor.Trakya, Marmara, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Karadeniz ve İç Anadolu'da kar ve karla karışık yağmur bekleniyor.

        İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sabah saatlerine kadar devam edecek. İstanbul'da kar yağışı beklenmiyor.

        İL İL HAVA DURUMUNU HABERTURK.COM'DAN ÖĞRENİN

        Meteoroloji uzmanı İlker Koç, "Yurdun batı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Yağışlı ve soğuk hava akşam saatlerine kadar yurdun tamamında etkili olacak" dedi.

        Koç, "Kar yağışı gece saatlerinden itibaren Bolu- Düzce hattında yoğun olacak. Dolayısıyla İstanbul- Ankara yolunu kullanan vatandaşlarımızın yoğun kar yağışına karşı dikkat etmesinde fayda var" diye konuştu.

        Yarın tüm yurtta 4 ila 8 derecelik bir azalma beklendiğini belirten Koç, pazartesi ve salı günü hava sıcaklıklarının tüm yurtta mevsim normalllerinin altında olacağını söyledi.

        BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI

        D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolunun Bolu Dağı geçişinde sağanak, sıcaklığın düşmesiyle yerini kar yağışına bıraktı. Bolu sınırlarındaki Elmalık ve Seymenler ile Düzce sınırlarında bulunan Karanlıkdere ve Bakacak mevkilerinde etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

        Kış hazırlıklarını tamamlayan karayolları ekipleri, güzergahta küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Trafik ekipleri de sürücüleri yakın takip ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

        Öte yandan, Abant, Kartalkaya ve Düzce Topuk Yaylası mevkilerinde de yağış etkili oluyor. Kar kalınlığı, bölgede 5 ile10 santimetre arasında ölçüldü.

        ULUDAĞ YOLU ULAŞIMA KAPANDI

        Uludağ'da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sebebiyleUludağyolu ara ara trafiğe kapanırken, araçlar ise iniş ve çıkışlarında adım adım ilerliyor.

        Uludağ'a çıkmak için kullanılan 23 kilometrelik yol, aşırı kar yağış sebebiyle kapandı. Karayolları ekipleri çalışmalara başlarken, bazı araçların zincirsiz olduğu için ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Sabah saatlerindeUludağ'a çıkan günü birlikçiler, adım adım ilerleyen trafikte uzun kuyruklar oluşturdu. Zirveye çıkmaya çalışan otomobiller ise geri dönmek zorunda kaldı. Otobüslerin ilerlemekte güçlük çektiği ve trafiği olumsuz etkilediği öğrenilirken, jandarma ekipleri ise zincirsiz araçların zirveye çıkmasına izin vermiyor.

        Yetkililer zirvedeki kar kalınlığının sabah saatlerinde 50 santimetreyi aşacağını ifade ederken, kar yağışının 2 gün boyunca aralıksız devam edeceğini açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ