Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Eğlence Ajanları, Heja BOZYEL, Seda Altuner, Mustafa Oğuzcan, Onur Gülmek

        Heja BOZYEL / HT PAZAR

        Seda Altuner, ajanların güzel kadını. Ünlü oyuncuların ve bazı markaların basın danışmanı. Özel davetlerde de karşınıza çıkabilir, köpeğiyle gezerken de... Tanımadığı kimse yok gibi, bütün dedikoduları duyar ama ağzı sıkıdır. Mustafa Oğuzcan, senelerdir gece hayatının içinde, İzzet Çapa’nın yetiştirdiği, işe A’dan Z’ye hâkim az insandan biri. Tatlı diliyle ve eğlenceyi sevmesiyle meşhur. Aynı zamanda bir iletişim ve organizasyon şirketinin de ortağı. Onur Gülmek, gece hayatının “iş tarafı”ndan, başarılı bir işletmeci. 17 yaşından beri eğlence sektöründe çalışıyor. Aynı zamanda köşe yazarı. Yakışıklılığı ve kibarlığıyla ünlü.

        ‘GELİN BİZİMLE EĞLENİN’

        Bu şahsına münhasır 3 arkadaş, 2015’in en önemli eğlence trendlerinin; Türkçe müziğin ve samimiyetin, kendin gibi olmanın ev sahipleri adeta. Şimdilik her çarşamba gecesi, Özgür Aras’ın Eelence adlı mekânında geceler düzenliyor, 90’lardan bugüne Türkçe pop müzikle herkesi coşturuyorlar. “Eğlence Ajanları” fikri Mustafa Oğuzcan’dan çıkmış. “Eğlence hayatında her şey hemen taklit ediliyor. O yüzden yepyeni bir şey bulmak istedik” diye anlatıyor. Seda ise bir sır veriyor: “Aynı işi yapan kişiler bir noktada birbirine haset eder. Bizde öyle bir şey yok. Çok eğleniyoruz.” Aslında Seda, Mustafa ve Onur, gece hayatına dair klişeyi tekrar ediyor: “İnsanlar dışarı çıktıklarında yan masayı kesmekten, etraftakilere nasıl göründüğünü düşünmekten, payetli elbisesi bozulacak diye endişelenmekten dans etmiyorlar.” Peki onlar partilerinde ne vaat ediyor? “Sadece gerçekten eğlence” diyorlar; “Biz çok eğleniyoruz, gelin siz de bizimle eğlenin!” Güzel Türkçe müzik, samimiyet ve yılların tecrübesi ile insanları mutlu eden kişiler onlar. Ekip sırayla DJ kabinine de giriyor, gerektiğinde bara da geçiyor. Yani gecenin tamamını organize eden bir ekipten bahsediyoruz. Şimdiden yaz ayları için teklifler almaya da başlamışlar. Aralarında görev dağılımı yok, önemli olan tek şey, partilerine gelen herkesin mutlu olması... Ünlü arkadaşları var ve hepsi bu gecelerde bulunuyor. Peki nasıl oluyor da bu gecelerden sayfa sayfa magazin haberleri çıkmıyor? Cevap Mustafa’dan: “Her mekânın bir arka kapısı vardır. İşi bilmek önemli. Biz gelen herkesin rahat etmesini istiyoruz. Partimizde eğlenen kişilerle reklam yapmıyoruz.”

        ‘KONSEPT PARTİ DEVRİ BİTİYOR’

        Malum, yeni yıl geliyor. “Eğlence ve gece hayatında yeni ne var” diye sorduğumda yine cevapları hazır: “Konsept parti devri bitiyor. Eğlenmek için konsepte ihtiyaç yok” diyor Mustafa. Seda devam ediyor: “Türkiye’de Türkçe müzik dinleniyor. Biz de onu çalıyoruz”... Derken, Onur araya giriyor: “Bu acayip bir şey değil ki. İngilizce konuşulan herhangi bir ülkede kendi ülkesinin dilinde şarkılar çalınınca kimse ‘Niye bunu çalıyorsun’ demiyor. Bizim insanımız eşlik edebildiği müziği seviyor. Yabancı dillerdeki şarkılara da bir yere kadar eşlik edebiliyorlar. Yani hepimiz bir noktada Türkçe müzik seviyoruz”.

        2015’in eğlence trendleri

        BEYOĞLU’NDA EĞLENCE İKİYE AYRILDI

        Mustafa’ya göre “Taksim’de eğlence bitti” denmesine rağmen bitmedi. Beyoğlu 2’ye ayrıldı. Biri Tepebaşı tarafındaki Meşrutiyet Caddesi, diğeri Gönül Sokak. Asmalımescit bitti mi? Evet, bitti. Özellikle canlı performans ve Türkçe müzik mekânları çok hareketlendi. “Artık eğlencenin günü kalmadı. Güzel bir şey varsa herkes dışarı çıkıyor güne bakmadan” diyor Seda. Onur ise “Meyhanelere gidiliyor daha çok çünkü o samimiyet özleniyor, insanlar sohbet edebilmek istiyor” diyor ve ekliyor: “30 yıldır Nişantaşı’nda yaşıyorum. Son 15 yıldır Nişantaşı’nın düşüşünü izliyorum. Şimdi Topağacı’na gidiyor. Bundan sonra ya Fulya ya Beşiktaş ki şimdiden Beşiktaş’ta ciddi bir gece hayatı var.”

        BİRA YÜKSELIŞTE

        Gündüz özel kavrulmuş kahvesini yudumlayanlar gecelerde yeni biralar tatmak istiyor. Pub kavramı ve bira çeşitlerini deneyerek favorinizi bulmak gece hayatının yeni güzelliği.

        SANDVIÇ MI TOST MU?

        Tost ekmeği ile sonsuz yaratıcılık kullanabilirsiniz. Tost dediğiniz sadece kağıt inceliğinde kaşar ve sucuktan ibaret değildir. Amerika ve İngiltere’de yükselişte olan “artisan toast” trendini İstanbul’da hayata geçiren en iyi örnek Teşvikiye’deki Tost Bildiklerim. Ender Sanal’ın şahane mekânında çorbalardan turşulara her şey enfes.

        Z KUŞAĞINA UYGUN MEKANLAR

        Mekânlar artık Z jenerasyonuna hitap etmeye başlayacak zira Z jenerasyonu arkadaşlarıyla gezmeye çıkacak yaşa geldi. Bu da demek oluyor ki iPhone’un olmadığı bir çağ görmemiş çocuklar için teknolojiye uyumlu mekânlara ihtiyaç var. Sosyal medyayı iyi kullanan, kağıt mönü yerine tablet kullanan, şarj cihazları her masada mevcut, görsel algıyı cezbedecek ve yüksek beklentilere cevap verecek yerler yükselişe geçecek.

        DAHA YOĞUN TAT

        Dünyanın her yerinde”daha yoğun lezzet” arayışı var. Daha koyu kahveler, yoğun kakaolu çikolatalar gibi...

        SAĞLIKLI BESLENME

        Veganlık ve vejetaryenlik eskisinden daha popüler. Vegan mutfağı olan restoranların sayısı her geçen gün artıyor. Son yıllarda tüm dünyada tüketilen kinoa, bizde de mönülere girdi. Kimi yerlerde çok yanlış kullanılsa da artık nasıl pişirildiği öğrenildi. “Kale” sebzesi dünyadaki yeni trend. Yakında bize de gelir. Detoks suları, çeşitli meyve suları, marketlerde bulabilen Hindistan cevizi ve agave suları yakında herkesin elinde olacak. Sağlıklı meyve sularının İstanbul’daki iki adresi Juico ve Level Up.

        KOKTEYLLER

        Şehrin yükselen trendi farklı kokteyller. Her biri diğerinden iyi ama fazla da karıştırmamak lazım. Alkolsüz kokteyller de önümüzdeki aylarda yükselişe geçecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ