Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2014 kadın cinayetleri raporu, 2014'te kaç kadın öldürüldü, erkek şiddeti

        Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2014 yılı kadın cinayeti ilgili bir rapor hazırlayarak Türkiye’de yaşanan erkek şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.

        4'TE BİRİ 25 YAŞIN ALTINDA

        Platform'un verilerine göre, 2014 yılında 294 kadın, erkek şiddetinin kurbanı oldu. Bu yılın verilerine göre öldürülen 294 kadının yüzde 25’i, 25 yaş altındaki genç kadınlar.

        Bu verilere göre kadınların %47'si modern hayatın gereği olan kendi yaşamlarına dair karar almak isterken öldürüldü.

        MÜCADELE SONUÇ VERİYOR

        Raporda, 2014 yılında Platform’un takip ettiği davalardan 15’inin sonuçlandığı ve 7 zanlının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldığı belirtilirken,ağır ceza oranının, kadın cinayetlerine karşı mücadelenin toplumsallaşmasıyla birlikte artış gösterdiği vurgulandı.

        Medyada kadına yönelik şiddet haberi % 22 arttı

        Yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberlerinde de bu yıl yüzde 22 artış oldu, 2014’ün dokuz ayında yazılı basında 60 binin üzerinde haber çıktı.

        Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberler üzerine yaptığı araştırmasına göre, geride bıraktığımız yıl boyunca kadına yönelik şiddet haberlerinin toplamda 61 bin 87’ye ulaştı.

        Kadın cinayetleri hakkında 5 bin 383, psikolojik şiddet konusunda 4 bin 491, erkek şiddeti konusunda 4 bin 204 haber, cinsel taciz ve cinsel saldırı konusunda 2 bin 544, ekonomik şiddet konusunda ise 2 bin 42 haber yayınlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ