Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Dikkat! Asıl kış 23 Ocak'ta başlıyor Bol güneşli bir hafta sonuna hazır olun! Yurtta hava durumu

        23 Ocak'tan sonra Türkiye'ye yeni soğuk hava ve kar yağışı geleceğini de söyleyen Köse, ay sonu itibariyle esas kar yağışlarının görülmeye başlanacağını belirtti.

        Haber 7’ye konuşan Köse, "23 yıl aradan sonra ilk kez bu yılbaşı akşamını da etkileyen bir kar yağışı gerçekleşti. İzmir yolu kardan kapadı. Bir çok il uzun yıllar sonra ilk kez karla tekrardan tanıştı. Uludağ’da daha şimdiden 3 metreyi aşan kar birikti. Bizi etkileyen bu akım Mısır’a kadar inerek bölgeye de 6 ayıl aradan sonra kar yağışı bıraktı. Son 20 yılın en çetin kışı bu yıl yaşanacak." dedi.

        BOL GÜNEŞLİ HAFTA SONUNA HAZIR OLUN

        İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan sis nedeniyle göz gözü görmedi. Sevindirici haber ise Meteoroloji yetkililerinden geldi. Hafta sonu İstanbul'da son günlerin en ılık günü yaşanacak. Sıcaklık 12 dereceye kadar yükselecek.

        Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara'nın güneyinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor. Sis hadisesinden dolayı meydana gelecek görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.” denildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        MARMARA: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneyinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile öğle saatlerinden itibaren Uşak çevrelerinin yağmurlu, gece saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, göller yöresinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

        İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı ve az bulutlu, Kuzeydoğusu parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevreleri ile gece saatlerinden sonra Konya çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi bekleniyor. İç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Tokat, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

        DOĞU ANADOLU: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Yüksek kar örtüsünün olduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra kuzeyinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ