Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Maltepe’nin Melekleri dikkatle dinler eğitmeni!, Maltepe Belediyesinden ilginç uygulama

        HT GAZETE

        Maltepe Belediyesi, sokağa terk edilen 3 köpeği belediye bünyesinde faaliyet yürüten AramaKurtarma Müdürlüğü arama kurtarma çalışmaları için eğitime aldı. Köpeklerin eğitim çalışması sırasında eğitmenlerini dinlerken çekilen fotoğraf karesi, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

        Maltepe Belediyesi Arama Kurtarma Sorumlusu Umur Zamanoğlu tarafından verilen eğitimin, MM1, MM2, MM3 (Maltepe’nin Melekleri) adı verilen köpekler tarafından büyük bir ciddiyetle dinlenmesi dikkat çekti. Köpeklerin eğitim çalışması sırasında çekilen fotoğrafı, Maltepe Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında kullanılınca kısa sürede paylaşım rekoru kırarken, çok sayıda kullanıcı köpeklerin eğitim çalışmasına duydukları hayranlığı dile getirdi.

        33 KİŞİLİK EKİP

        33 kişilik arama kurtarma ekibi, trafik kazaları gibi olaylara da anında müdahale ediyor. 400 beygir gücünde 4 bot ve 1 helikoptere de sahip olan arama kurtarma ekibi içerisinde, denizde yaşanabilecek olaylara karşı 3 balık kadın da görev yapıyor. Havada, karada ve denizde olası facia ve olaylara karşı anında müdahale edebilecek yeterliliğe sahip arama-kurtarma timleri, acil durumlara karşı 24 saat süreyle görev yapıyor. Sosyal medyada Maltepe Belediyesi tarafından paylaşıyan fotoğraf, büyük ilgi topladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ