Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Taksim’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul Feminist Kolektifi’nin çağrısıyla 12. Feminist Gece Yürüyüşü gerçekleştirildi

        HT GAZETE

        Taksim’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul Feminist Kolektifi’nin çağrısıyla 12. Feminist Gece Yürüyüşü gerçekleştirildi. Fransız Kültür Merkezi önünde toplanan yaklaşık 5 bin kadın, ellerinde döviz, pankart ve flamalarla İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak ilerleyen kadınlar, yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından Tünel Meydanı’na vardı. Burada bir süre slogan atan grup, yapılan basın açıklamasının ardından türküler eşliğinde halay çektikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

        ‘MEYDAN’A İZİN YOK

        Polis, Taksim Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen Emekçi Kadınlar Platformu (EKP) üyesi gruba izin vermedi. Gup ellerindeki pankart ve dövizlerin sopalarıyla polislerin kasklarına ve kalkanlarına vururken, polis ekipleri karşılık vermedi. EKP’li kadınlar, Fransa Başkonsolosluğu önünde kısa bir basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ