Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Dün , sosyal medyada kelimenin tam anlamıyla Kuledibi rüzgârı esti

        Esra BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        Dün , sosyal medyada kelimenin tam anlamıyla Kuledibi rüzgârı esti. Galata Kulesi’nin hemen yanına kondurulan kırmızı bir yapı ortalığı birbirine kattı. Sosyal paylaşım sitelerinde, “Kuledibi’ne bankaların ATM cihazları konulacak, bunun için de inşaat başlatıldı” söylentileri yayıldı. Ve kısa sürede de büyük bir tepki dalgası ortaya çıktı.

        ŞİKÂYET YAĞDI

        İstanbullular, Galata Kulesi gibi tarihi bir mekânın hemen yanında inşaat yapılacak olmasını şiddetle eleştirdi. Tabii olay, Acil Şikâyet Hattı’na da yansıdı. Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda İstanbulludan mesajlar aldık. Ve bu şikâyetlerin ardından da Şikâyet Hattı ekibi hemen Galata Kulesi’ne gitti. Arkadaşlarımız Kuledibi’ne varır varmaz, o kırmızı yapının apar topar kaldırıldığını gördü. Olayın aslı şuydu: Bir spor markası tanıtım standı açmıştı. Ancak olay bir anda büyüyüp tepkiler artınca stant İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı.

        BİRKAÇ SAATTE ESKİ HALİNE DÖNDÜ

        Dün sabah saatlerinde, Galata Kulesi’nin dibine yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz kırmızı bir stant kurulmaya başlandı. Bu görüntüyü fark edenler, sosyal medyada konuyu tartışmaya başladı. Şikâyetlerin ardından da öğleden sonra stant kaldırıldı, Kuledibi eski haline dönmüş oldu.

        Seri çukurlardan ‘Kurtuluş’ yok mu!

        Geçen hafta, İstanbul’un hemen her yerinin çukur deryasına döndüğünü göstermiştim. Sert geçen kış aylarında buzlanmaya karşı yapılan tuzlama çalışmalarının asfaltı nasıl da paramparça ettiğini gündeme taşımıştım. Çukur şikâyetleri devam ediyor. Misal, Beyoğlu Dolapdere’deki rögar kapaklarının etrafının çökmesi sürücüleri isyan ettiriyor. İşte o şikâyetlerden biri: “Kurtuluş Yolu Caddesi’nde yol boyunca birçok rögar kapağı mevcut. Hepsinin de etrafı çökmüş durumda. Kapakların birinden kaçsak diğerine düşüyoruz. Çukurlara düşmek istemeyenler yolda zikzak çizerek ilerliyor. Hal böyle olunca da kaza riski artıyor. Özellikle bir tane rögar kapağı var ki sürücüler için tam bir tuzak. Piyalepaşa Bulvarı istikametinden viyadüğü kullanarak gelenler, viraj nedeniyle çukuru geç fark ediyor. Bu çukurun büyük bir kazaya sebep olması an meselesi.”

        Bu kez de Uzunçayır akıtıyor

        Geçen haftalarda, Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’den ilginç kareleri taşımıştım bu sayfalara... Metro istasyonları su sızdırıyor, vatandaşın başına resmen yağmur yağıyordu. Meğer benzer bir durum da Kadıköy Uzunçayır Metrobüs Durağı’nda yaşanıyormuş. Durağa ulaşmaya çalışan yolcuların başına da şakır şakır su akıyormuş. Nereden mi? Yeni yapılan üstgeçitten...

        İşte her gün bu geçidin altından geçerken sırılsıklam olan metrobüs yolcularının anlattıkları: “Uzunçayır Metrobüs Durağı’nın yakınına yeni bir üstgeçit yapıldı. Bir alışveriş merkezine bağlantıyı sağlamak için. Yeni Sahra’dan Kadıköy’e gidenler de metrobüse ulaşmak için, işte bu yeni yapılan üstgeçidin altındaki merdivenleri kullanıyor. Ancak göle dönen geçitte biriken sular aşağıya akıyor.”

        KISA KISA. ...

        * Büyükçekmece Kumburgaz Köy mevkiinde yollar delik deşik. Derin çukurlarla dolu yollardan geçen araçlarda ne lastik kalıyor ne ön takım. Yıllardır bu sorunlara çözüm bulunamıyor.

        * Metrobüste saat sabah 6’dan önce gece tarifesi uygulanıyor. 6’dan önce binen yolcular son durakta indikten sonra Akbil iadesi alamıyor ve herkesten 37 kuruş kesiliyor.

        * Yedikule, İmrahor Caddesi, Zemberek Sokak’ta aydınlatmalar doğru düzgün çalışmıyor. Birkaç dakikada bir kesilen sokak lambaları nedeniyle hem kaza riski artıyor hem de güvenlik zafiyeti ortaya çıkıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ