Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) işbirliğiyle Taksicilik Meslek Yüksek Okulu açılacak

        HT GAZETE

        BAU bünyesinde açılacak yüksek okulla, taksiciler meslek eğitimlerini akademik ölçüde almaya başlayacak. Proje kapsamında BAU bünyesinde açılacak yüksek okul için, İTEO ile BAU arasında imzalanacak protokolün ardından YÖK’e başvuru yapılacak.

        YÖK’E SORULACAK

        YÖK’ten olumlu cevap gelirse BAU bünyesinde açılması planlanan Taksicilik Meslek Yüksek Okulu, önümüzdeki dönem öğrenci almaya başlayacak. BAU Mühendislik Fakültesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, projenin çok olumlu bulunduğunu, İstanbul’da yaklaşık 50 bin taksi şoförünün olduğunu belirterek, “Bugün herkes çok kolay bir şekilde taksici olabiliyor. Oysa gelişmiş şehirlerde bu mesleği yapmak için çok sıkı eğitimlerden geçmeniz gerekiyor” diye konuştu.

        ‘BEYEFENDI TAKSİCİ’

        İTEO Başkanı Yahya Uğur da “Bu okul hayalim. ‘Beyefendi taksicilik’ projemizin devamı. Taksici bu okulla itibar kazanacak. Müşterinin taksiciye güveni artınca taksi müşterisi de artacaktır” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ