Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Fotoğrafın izinden Paris Levent Özçelik, Paris gezi rehberi, Paris'de nerede kalınır, Paris'de neler yapılır, Paris'de tatil (Paris)

        LEVENT ÖZÇELİK/HT CUMARTESİ

        Paris’i kaç kez fotoğrafladım hatırlamıyorum. 2010 yılına kadar çektiğim Paris fotoğraflarından bir sergi ve Paradis adlı bir kitabım var. Ancak buna rağmen sevgili dost Mustafa Seven ile bir kez daha Paris’i fotoğraflamak, sokak kahvelerinde takılmak, Seine Nehri’nin kıyılarında, Saint Germain, Bastille sokaklarında volta atmak ve yeni kadrajlar yakalamak eğlenceli ve heyecan vericiydi. Usta fotoğrafçı Mustafa Seven, Instagram’daki 1 milyon takipçisine dünyadan kareler sunuyor. Son projesi ise şehir şehir fotoğraf turları...

        ETS Tur desteğiyle düzenlenen etkinliğin ilk ayağı Paris’ti. Buyrun Mustafa Seven’in peşinden Paris kadrajları ve tüyolarına...

        NOTRE DAME KATEDRALİ

        Dünyanın en ünlü katedrallerinden biri olan yapının içi ayrı güzel. Ancak Paris’te fotoğraf çekmek için en önemli noktalardan biri kuşkusuz katedralin Çan kuleleri. 90 metre yüksekliğe yaklaşık 400 basamak çıkarak doyumsuz bir Paris manzarası ile karşılaşıyorsunuz. Ve fotoğraf arsızı oluyorsunuz.

        SEINE NEHRİ TURU

        Eyfel Kulesi, Orsay Müzesi, Alexandre, Pont Neuf, Pont des Arts köprüleri ve tabii ki Notre Dame Katedrali’ni başka bir kadrajdan görmek için bu tur ideal. 20-25 dakikada bir kalkan teknelerle yaklaşık 1 saatlik tur ile farklı Paris fotoğrafları çekebilirsiniz.

        Fotoğraf turları, 17-21 Haziran Napoli- Roma, 30 Temmuz-2 Ağustos Amsterdam, 13-16 Ağustos Prag, 3-6 Eylül Barcelona, 24-30 Ekim Hindistan programlarıyla devam edecek.

        Fotoğraf turları, tura katılanların çektikleri fotoğrafların Mustafa Seven’in değerlendirmesiyle son buluyor.

        EYFEL KULESİ

        Mustafa Seven fotoğraf turuna iki farklı Eyfel fotoğraf rotası eklemiş: Kulenin etfafındaki parktan ve ara sokaklardan binalarla birlikte Eyfel Kulesi kompozisyonları... Şiddetle önerilir.

        SACRE COEUR VE RESSAMLAR TEPESİ

        Başta Sacre Coeur Kilisesi olmak üzere doyumsuz bir Paris manzarasına ilave olarak Ressamlar Tepesi olarak bilinen alanda ve ara sokaklarda pek çok renkli kadraj yakalayabilirsiniz.

        LOUVRE MÜZESİ VE CAM PİRAMİT

        Mustafa Seven özellikle Cam Piramit’i fotoğraflamak için iki ayrı zaman dilimi seçmiş. Zira Louvre Müzesi ve Cam Piramit gece ayrı gündüz ayrı efektler veriyor. Geceden kastım, tam hava kararmadan önceki koyu mavi gökyüzü...

        TUILERIES BAHÇESİ

        Paris’in en güzel bahçelerinden biri... Louvre Sarayı-Müzesi ile Concorde Meydanı arasındaki geniş alanda çeşmeler ve yürüyüş yolları şehrin içinde bir kaçış noktası.

        ARC DE TRIOMPHE-ZAFER TAKI

        Zafer Takı özellikle günbatımını fotoğraflamak için ideal. Eyfel’in fotoğraflanacağı en güzel açılardan biri.

        BİRKAÇ YENİ PARİS KEŞFİ

        Steaking

        Saint Germain’de, Saint Sulpice Kililesi’ne yakın. Mekân, özellikle etleriyle ünlü. Ancak bu mekânı farklılaştıran baş şeyler de var: Giriş kattaki restoranda bir bar, ara katta büyük masalara özel bir bölüm, ikinci katta müthiş bir viski bar ve Puro odası... Üst kat, önce yemeğe gelenler, ardından da yemekten sonra puro ve viski bara takılmak için kalanlar ile hareketleniyor. Geceyarısına doğru gelenler ise cabası. Mekânın 2 ortağından biri Türk Alican Özsoy. Diğer ortak ise şahane Türkçe konuşan Arthur. Arthur, aynı zamanda mekânın şefi. Old Fashion kokteylini mutlaka deneyin...

        Rasputin ve Silencio

        Bu iki mekâna gitmek için mutlaka tanıdıklara ihtiyacınız var. Her ikisi de oldukça harektli ve şık.

        Homies

        St. Paul metro durağına yakın, küçük hoş bir bar. Ve atıştırmak için de iyi fikir.

        Steaking'in ikinci katı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ