Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Dilek Birgen, Lee Carroll ile konuştu

        Dilek BİRGEN/ HT PAZAR

        16 kitabı Türkçe dahil 24 dile çevrildi. En çok satanlar listesinde hep üst sıralarda yer aldı. Dünyada milyonlarca kişi tarafından takip edilen, Türkiye’de de kişisel gelişim ve spritüaliteyle ilgilenen on binlerce takipçisi olan Lee Carroll, diğer adıyla Kryon, 11-12 Nisan’da İstanbul’daydı. İlk kez geldiği Türkiye’den çok mutlu ayrıldı. Lee Carroll’ın hikâyesi çok enteresan. 1989’da “ruhsal varlık” olarak açıkladığı Kryon’dan kendisine bilgiler gelmeye başlamış. 3 sene kendisine “Deli” denir diye kimseye söyleyememiş. Carroll “Tamamen mantık ve analitik düşünme yetisine sahip bir mühendis olarak, benim mizacımda birisine çok uzak bir gerçeklikle karşı karşıyaydım. Belki böyle bir olaya inanacak dünyadaki en son kişiydim. Ama Kryon beni söylediği bilimsel doğrularla ikna etti” diyor.

        Aslında mühendissiniz.

        Uzun yıllar mesleğimi yaptım. 25 yıldır ezoterizm ile ilgileniyorum. Şu an tüm hayatım seyahatler ve seminerlerle geçiyor.

        Ezoterizm derken biraz açıklar mısınız?

        Tanrı’nın mantığı, sevgi ve şefkati içeren bir düzen. Ezoterik olmaya başlayan insanların doğası ve bilinci iyi yönde farklılaşır. n Kaç senedir kanallık yapıyorsunuz? 25 sene oldu.

        Kryon kimdir?

        Kryon ne bir öğreti ne de bir meditasyondur. O dünya dışı evrensel yönetim mekanizmasından gelen bir ruhsal varlıktır.

        Neredendir?

        Manevi ve ruhsal şeylerle ilgilenenler için gerçekçi bir alan aramaya gerek yoktur. Tanrı nereden, bir galaksiden mi? Ya da o nerede yaşar? Sevgi nereden geldi? Bunları ölçebilir miyiz? Kryon, merkez bir kaynaktan geldiğini söyler. O sonsuz bir enerjiden olduğunu ve her şeyin yaratıcı enerjiden olduğunu söyler.

        Kryon’a kanallık yapmanız nasıl başladı?

        Söylemiştim, aslında mühendisim, Kryon’la iletişim haline geçtiğimde beni zamanın ve mekânın olmadığı bir alana geçirdi.

        ‘KRYON, ÇOK BOYUTLU BİR ŞEKİLDE GÖRÜLÜR’

        Nasıl bir alandı burası?

        Sonsuz bir huzur, zaman mevhumunun olmadığı, her yerde sonsuz yüksek bir sevgi enerjisinin olduğu bir alan. O alan bana enerji veriyor ve kanallığı seviyorum. n Bedeninizi ele geçirdi yani? İnsanların düşündüğü gibi o bir varlık değil. Benim bedenimi ele geçirmiş değil. Kryon hiçbir zaman sevgi dışında bir şey yapmamı istememiştir. Hiçbir öğretisi ya da emri yoktur. Bilgileri tutarlı, sevgi, güzellik ve iyilik doludur. Kryon, çok boyutlu bir şekilde görülür.

        Peki niye sizi seçti?

        Çok güzel bir soru. Çok pratik düşünen biriyim. Mühendis olmamın verdiği bir şey, çok soru sorarım, çok araştırırım. Kryon’a da çok sorular sordum, hâlâ da sormaya devam ediyorum. Analitik düşündüğüm için beni seçti diyebilirim.

        Mesajlar size nasıl geliyor?

        İçsel ses olarak.

        Peki ilk Kryon ile iletişime girdiğinizde etrafınızdakilere söylemekte zorluk çektiniz mi?

        Çekmez miyim! Hem de nasıl! Hemen söyleyemedim. Çekindim. Bana “Deli” veya “Şizofren” demelerinden korktum.

        Daha sonra ne oldu?

        Ancak bu saklama en fazla birkaç yıl sürdü. Daha sonra dayanamayarak bu konuyu metafizikle alakadar olan çok yakın arkadaşlarıma açtım. Bana şu ana kadar gelen bilgilerin neler olduğunu sordular. Birlikte inceledik, araştırdık. Bilimsel verilerin olduğunu gördük. Hatta dünyanın birçok yerine giderek bazı bilgilerin doğru olup olmadığını veya olabilme olasılığını o konularla alakalı uzmanlarla konuşarak araştırdım. Bu bilgiler gerçekleştikçe ona inandım. ‘

        İNSANİ FİLTRELERİMİ BIRAKTIM’

        Kryon’dan gelen bilgilerinizi insanlarla paylaşmaya nasıl karar verdiniz?

        Kryon’la bağlantıya geçtikten 3 sene sonra, benim bu bilgileri insanlığa aktarmamı istediğini anladım. Mesajlar gittikçe netleşti. Ayrıca hep insanlık yararına mesajlardı. Onlara iletmem gerektiği belliydi.

        Sürekli Kryon ile bağlantıda mısınız?

        Her zaman onunla bağlantıdayım. Artık Kryon her zaman benimle birlikte. İnsani filtrelerimi bıraktım. n Ben şu anda bu röportajı sizinle yaparken, gerçekte Kryon’la mı yapmış oluyorum? Tabii ki! Biraz önce de söylediğim gibi, o her zaman benimle birlikte.

        Kryon’un ulaşmak istediği nedir?

        Dünya enerjisini yenilemek. Eski boyut enerjisinden kurtarmak. İnsanlığa faydalı unutulmuş bilgiler aktarmak. O bu konuda görevli üstün varlıklardan bir tanesi ve en önemlisi. Kryon bizleri büyük bir bilgelik içeren yeni enerjiyle kucaklamakta.

        Mesajlar size nerede ulaşır? Belirli bir yer veya gün var mı?

        Hayır. Bu her yerde olabilir, bahçede, tarlada, evde, havaalanında, gemide. Her nereye gidersem bir dağın zirvesinde, vadide ve çölde kaydedeceğim, not alacağım materyaller mevcuttur. Her nereye gidersem kayıt ederim. Web sitemde Kryon’dan gelen kanal mesajları bulunur. İsteyen herkes bu mesajlara ulaşabilir. Birçok dile bu mesajları çevirmeye uğraşıyoruz. Bu bilgilerle ilgilenenler ve onlar için doğru olduğunu hissedenler için orada. Birçok kişi okuyor ve dinliyor. Kryon okuyanları bilir ve onları yaşlı ruhlar olarak adlandırır.

        Nasıl oluyor seminerlerinize katılım? Sizi nasıl keşfediyor insanlar?

        Asla “Toplantılara gel, seminerlere gel, kitabımızı al” gibi önerilerde bulunmayız. Hiçbir zaman reklam yapmayız. Kitaplarımızı okuyan insanlar genelde bizi bulur. Kitaplarım bulunduğum birçok ülkenin diline çevrilmiştir. Gittiğim her seminer farklı dillere çevrilir. O şekilde web sitemde yer alır. Seminerlerimize gelemeyenler için birçok kanallık ücretsiz olarak herkesin dilinde ve ulaşabileceği şekilde kayıtlıdır.

        Kryon kitaplarınızdan bahseder misiniz?

        Şu ana kadar 16 Kryon kitabı yazdık. Birçok dile bu kitaplar çevrildi. ABD’de en çok satanlar listesine girdi. Bilim çerçevesinde bilgileri aktardık. Hepsi Kryon’a ait mesajlardır. Kitaplardaki renk ve kapak dizaynını Kryon belirlemiştir. Kendime ait “Indigo Çocuklar” kitabım var. O da best seller oldu. 1 milyondan fazla sattı.

        Kryon için Allah ve din ne demektir?

        Allah, yaratıcı kaynaktır. Her yerdedir ve içimizdedir. Tanrı sevginin tohumu, sevginin bilinci. Merhamet, seni O’nda, O’nu sende ve diğerlerinde görme yoludur. Hoşgörü, empati ve sevinç Tanrı’nın lütfudur. Tanrı’ya inanmama, varlığını reddetmek demektir. Şifalar ve mucizeler her dinde mevcuttur. Dinler derin bilgeliğe sahiplerdir. Bizi yükseltirler, ruhsal yaşamı hissederiz. Hoşgörü, sevgi ve iyilik her dinde onurlandırılır. Gezegen tek tanrılıdır.

        'KENDİ BEDENİN VE HÜCRELERİNLE KONUŞ'

        DNA aktivasyonu nedir?

        İnsanlık şimdiye kadar 4 kez evrim geçirdi. Biz uzun yıllar sanki bir yerlerde takılı kalmış gibiydik. Şu an 5. evrim gerçekleşmekte.

        Bunu nasıl anlıyorsunuz?

        Bunun en büyük ispatı, en yeni nesil. Biz çocukken öyle miydik? Torunlarınıza bakın, onlar çok daha farklılar. Daha farklı bir bilinç ve farkındalıkla dünyaya geliyorlar. Onlara istemedikleri şeyleri yaptıramıyorsunuz. Onlar ne istediklerini çok iyi biliyor. Yeniliklere, düzene çok çabuk adapte oluyorlar. Yüzyıllardan beri gelen bilgiler DNA’larımızda saklı.

        Ne yapmamız gerekiyor DNA’larımızı aktif etmek için?

        Bedenin ve hücrelerinle konuş. Bunu bir süreç haline getirmene gerek yok ama sorunlarının sanki çareleri DNA’larında saklıymış gibi kendi bedeninle konuş. DNA’larınıza doğru mesajlar iletin. “Ben şanssızım. Hiçbir şeyim yolunda gitmiyor” demeyin. En kötü durumda bile “Ben çok şanslıyım. Her şey istediğim, arzu ettiğim şekilde gerçekleşir” deyin. Hücrelerinizi doğru kodlayın. Bu yeni enerjide artık mümkün. Ne üzerinde çalışıyorsan sanki sonucunu bulmuş gibi yaşa. Kryon’un bir sözü vardır: “Çözüm inanmayla başlar.” Bedenimiz çok akıllı bir beden. Bizim haberimiz olmadan ufak sağlığımızı tehdit eden durumda, önlemini alır. Hastalıkla, sorunla savaşmaya başlar. Biz evrimleştikçe DNA’larımız çok daha fazla aktif olacak. Öyle bir zaman gelecek ki, “Karaciğerimde şöyle bir durum var, böbreğimde şöyle bir rahatsızlık oluştu” diyebileceksiniz. Bunların hepsine çok kısa zaman zarfında şahit olacağız.

        Bu durum ilaç sektöründe de büyük değişiklik olacak anlamına mı geliyor?

        Elbette! En büyük değişim ilaç sektöründe olacak. Kendi şifacılığımız aktive olacak.

        'KORKUSUZ SEVGİ VE ANDA KAL, AKIŞTA OL'

        Türkiye’nin farklı ve mistik bir enerjisinin olduğundan bahsedilir. Siz ne hissettiniz Türkiye ile ilgili?

        Türkiye çok fazla geçmiş uygarlığın yaşadığı, birçok ezoterik öğretinin olduğu, gizemli ve büyük uyanışlara şahitlik yapmış ve yapacak bir ülke. Kryon ilk defa geldiğim ülkede 12. kitabımızdan bilgi aktarmamı söylediyse; Türkiye’nin her yerden çok daha farklı ve özel bir ülke olduğu anlamına gelir. Sizler özelsiniz! n

        Seminerlerinize kimler katılabilir?

        Bu seminer olgun ruhlar için. Amaçları olan ve ilgilenenlerin katılmasını öneriyoruz. Yaşamında kimler değişiklik hissetmek istiyor, kim yeni enerjileri içlerinde hissetmek istiyor o kişiler katılabilir. Ama bu bilgiler hepimiz içindir ve hepimize aittir. Bundan hoşlanırsan bu gezegen için güzel bir katkı olur, kendine sor, hisset ve gör.

        Kryon başka ne gibi mesajlar veriyor?

        Kryon genel olarak bir “sevgi” mesajı verir. İnsan varlığının doğası, yaşamı ve var olan her şeyle ilgisine dair çok önemli evrensel bilgileri aktarır. İnsan DNA’sının 12 iplikçikten oluştuğunu ilk söyleyen odur. İnsan genetik haritasının çok yakın bir gelecekte, ki bugün keşfedilmiştir ve bilim artık 12 DNA iplikçiğinden bahsetmektedir. Ayrıca, evrenin iddia edildiği gibi yıldızlar ve galaksiler arası boşluklarla dolu olmadığını, aksine bütün evreni kaplayan, dünya üzerinde mevcut hiçbir araç ve gereçle görüntülenip tanımlanamayacak, yapışkan sayılabilecek prizmatik bir hücresel manyetik sistemle dolu olduğunu söylemiştir. Bu sistem üzerindeki en küçük bir değişikliğin aynı anda evrenin diğer ucunda da vuku bulacağını, bu nedenle her şeyin birbiriyle bağlantılı ve alakalı olduğunu, bir “bütün”ün parçası olduğunu, bunun ileride bilimsel olarak da anlaşılacağını söyleyen de odur.

        Kryon’un dünyaya mesajı nedir?

        Olgun ruhlar bu gezegen için ışığı taşımaya hazır, artık korku olmayacak. Korkusuz, sevgi ve anda kal. Akışta ol.

        'İSTANBUL'DA 12. KİTAPTAN BAŞLA'

        Kitapta bahsedilen aşılanma ve manyetik servis nedir?

        Aşılanma ve manyetik sistem DNA’mızın aktivasyonu için gereklidir. Kryon 1989’da ilk geldiğinde, manyetik bir sistem kurmak için yardım etti. Düzenlenmiş bir sistem vardı, sadece yeniden dengelenmesi gerekiyordu. Kryon geldiği ilk 10 yılda, sistemde 100 yıldır yapılan değişimden çok daha büyüğü gerçekleşti. İnsanlığa birçok bilgi aktardı. Ruhsal evrimle ilgili bize çözümler sunmaya başladı. Hayat bir oyun. Binlerce yıldır bu oyunu oynuyoruz. İçinde bulunduğumuz zaman bir metafor. Mayalar şöyle der: “Gezegenin yerlilerinin bildiği gibi hepimiz bu bilgileri aslında özümüzde biliyoruz.”

        Neden bugüne kadar Türkiye’den gelen seminer taleplerini geri çevirdiniz?

        Belki bu en doğru zamandı. Yalnız diğer seminerlerime kıyasla çok farklı bir şey oldu. İlk gittiğim ülkede genelde 1. veya 2. kitabımdan başlarım bilgi aktarmaya. İstanbul seminerim için Kryon “12. kitaptan başla, DNA aktivasyonunu anlat” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ