Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Zile Müftüsü Arif Kılıç ve protokol, Kutlu Doğum etkinliği için Kuran-ı Kerim şeklinde hazırlanan pastayı keserken görülüyor

        Savaş KALKAN / HT GAZETE

        Tokat’ın Zile İlçesi’nde 2013’te yapılan Kutlu Doğum Haftası’ndaki garip kutlamanın fotoğrafı 2 yıl sonra sosyal medyada paylaşılınca, Diyanet İşleri Başkanlığı o tören için inceleme başlattı.

        Sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepki çeken fotoğrafta, Zile Müftüsü Arif Kılıç ve protokol, Kutlu Doğum etkinliği için Kuran-ı Kerim şeklinde hazırlanan pastayı keserken görülüyor. 2 yıl boyunca Zile Müftülüğü’nün internet sitesinde yer alan fotoğraf, bir vatandaş tarafından fark edilip sosyal medyada paylaşılana kadar dikkatleri çekmedi. Fotoğraf paylaşılınca, sosyal medyada o kutlamaya tepki yağdı.

        Bunun üzerine fotoğraf siteden kaldırıldı. Tokat Müftüsü Ahmet Erdem, yaptığı açıklamada, 2013 ylında Zile’de Kuran kursu öğrencilerinin Kutlu Doğum kutlaması için pastaneye gittiklerini ve pastanenin bu nedenle Kuran-ı Kerim motifli pasta yaptığını ileri sürdü.

        Erdem, Zile Müftüsü Kılıç’ın da kursiyerlerin çağrısı üzerine bu etkinliğe katıldığını ve “bir anlık refleksle” pastayı kestiğini söyledi.

        DİYANET İŞLERİ: KABUL EDİLEMEZ

        Konuyla ilgili olarak Twitter’dan açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, görüntülerin 2 yıl öncesine ait olduğunu belirterek, inceleme başlatıldığını duyurdu.

        Açıklamada, “Tokat Zile Müftülüğü tarafından 2013 yılında Kutlu Doğum Haftası’nda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili haber sitelerine yansıyan görüntüler, 2 sene önce Kuran kursu öğrencileri tarafından gerçekleştirilmiş olsa da Kutlu Doğum’un ve Kuran-ı Kerim’in ruhuna ve mehabetine asla uygun değildir. Söz konusu görüntüler asla kabul edilemez olup inceleme başlatılmıştır” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ