Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamlar çocukların oldu

        Yusuf DOĞAN - Eray EROLLU / HT GAZETE

        23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda her yıl olduğu gibi makamlar, valilik dışında çocuklara devredildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Lütfi Balat İlkokulu öğrencilerini makamında kabul etti. Şahin, öğrenci temsilcisi olarak seçilen Azra Nur ile yan yana oturdu. Vali Şahin koltuğu devretme geleneğini bu yıl uygulamadı. Valilik kaynakları, kararın, diğer öğrencilerin kendilerini önemsiz hissetmemesi adına alındığını açıkladı. Öğrenciler Şahin’e, İngilizce ders saatlerinin artırılması ve trafiğe çözüm bulunması isteklerini iletti.

        GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

        Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da koltuğunu Fatih Hekimoğlu Ali Paşa İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Hamza Emirhan Küçükler’e bıraktı. Koltuğa oturan Hamza, “Çocuklar için bisiklet yolu ve engelli vatandaşların yürüyebilmesi için yollar yapılmasını talep ediyorum” dedi. “Engelli vatandaşlar için yürüme yolları istemenizin özel bir nedeni var mı?” sorusu üzerine halasının felç olduğunu söyleyerek gözyaşlarına boğulan öğrenciyi Topbaş teselli etti.

        Emniyet Müdürü Selami Altınok da, etkinlikler kapsamında koltuğunu Şişli Sait Çiftçi İlkokulu öğrencisi Yağmur Zando’ya devretti. Altınok’un makamına geçen Yağmur, çocuğa karşı şiddet, çocuk işçi çalıştırılması, taciz olaylarında toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ve uyuşturucuya karşı okul önlerine sivil polis yerleştirilmesini istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ