Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Receb ayının 27. gecesi Miraç Kandili‘dir.

        Ramazanın da içinde bulunduğu, Regaip, Miraç ve Berat kandilleriyle Kadir Gecesi'nin idrak edildiği 'üç aylar', 20 Nisan'da başladı.

        Miraç, kelime manası itibariyle 'merdiven', 'yükselecek yer', 'en yüksek makam' manalarına gelmektedir. Receb ayının 27. gecesi ise Miraç Kandili‘dir.

        Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, üç ayların ilki recep ayına denk geliyor.

        Miraç, mana olarak merdiven, yukarı çıkmak ve yükselmek anlamlarını ifade ediyor. İslam literatüründe ise Kâinat Serveri’nin göğe yükselmesi, mekandan münezzeh olan Allah’ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır.

        Miraç hadisesi iki aşamadan oluşuyor. Birinci safhada, Hz. Peygamber, Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa (Beytü’l-Makdis)’a (Kudüs) götürülür. Kur’an-ı Kerim’in İsra Sûresi’nin 1. ayetinde de zikredilen bu aşama, gece yürüyüşü anlamına gelen ‘İsra’ adını alıyor. İkinci sırayı ise Hz. Muhammed'in Mescid-i Aksa’dan Allah’ın (cc) huzuruna yükselişi oluşturuyor.

        Hz. Muhammed, yolculuğunda 'Burak' adlı binekle seyahat etti. Beş vakit namaz bu gece farz kılındı, Allah'a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi de bu gecede verildi.

        Peygamberimiz Hz. Muhammed'in, Miraç'a çıkmasıyla birlikte; mana âleminde yükselmeyi, insanın aklını ve idrakini zorlayan nice üst derecelere ulaşabileceğini, gönül, ruh temizliği ve ahlaki erdemlerin herşeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılıkla kazanabileceğini hatırlatıyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ