Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Şehirde nerede, ne oluyor?

        Heja BOZYEL/HT PAZAR

        Sokakların -hele de hava güzelsekalabalıklaştığı, çocuklu ailelerin gezmeye çıktığı pazar günlerini kimileri için zevkli kılmak zor. Ama son zamanlarda bu durum değişti. Hafta içi her geceye en az 3 açılışın, partinin, tiyatro oyunu veya yemek davetinin düşmesi cuma-cumartesi dışarı çıkma hevesini törpüledi. Dahası, hafta sonu seyahatleriyle başka ülkelerdeki pazar günlerini görenler, benzerlerini burada da talep ediyor artık.

        Sağlıklı yaşamanın başımıza gelen en güzel moda olduğu, gece hayatının da eskisinden daha sakin yaşandığı, çarşambaperşembe gecelerinin cumartesiden daha hareketli geçtiği bu zamanlarda pazar partileri nasıl da güzel geldi hepimize anlatamam. Gün batımına karşı elimizde kokteyller, arkada çok bağırmayan, basları delice patlamayan güzel bir müzik... Haliyle pazartesiye de o yumuşak ruh haliyle başlıyor insan...

        Mama Shelter, pazarları eğlenceli brunch denemeleri yapıyor. Swing müzik eşliğindeki partili brunchlar çok cezbedici olsa da pazar günleri İstiklal Caddesi kalabalığı pek çekilmeyebiliyor. Mama Shelter Nişantaşı’nda, Bebek’te falan olsaydı keşke... Şimdi İzzet Çapa’nın yeni mekânı Konsolos, şampanyalı kahvaltıları ile pazarın yeni gözdelerinden.

        Ama olay sadece brunch değil. Bomonti Bit Pazarı’ndan çıkıp Karaköy’e inin, Souq’un yarattığı kalabalık ile karşılaşacaksınız. İlk başladığında Souq, şehre Shoreditch havası getirdi diye sevinmiştik. Konserleri çok güzeldi, Analog Kültür’ün müzikleri ve stantlar da... Sonra hep aynı çizgide, fiyatları ortalamanın üstünde markaların olduğu bir lüks pazara dönüştü. Karaköy’ün çığrından çıkan kalabalığı, fiyat-servis kalitesi dengesizliği ilk Karaköy sakinlerini oradan uzaklaştırdı. Ama ok yaydan çıktı, pazar günü eğlenmenin tadına varıldı bir kere!

        Kiki Ortaköy’de her pazar düzenlenen Sundaze partilerinde ise giriş için bilet alınmıyordu, onun yerine meyve götürüyorduk yanımızda. Gün batmadan başlayan partiler erken saatte bitiyor ve biz pazartesi gününe eğlenceden yorulmuş değil, keyifle ve güzel müzikle dinlenmiş olarak giriyorduk.

        Bu yaz pazar partileri geçen seneden daha sağlam, daha bol seçenekli. Vesvese ekibinin Boğaz’da tekne partileri başladı mesela. Öğleden sonra kıyıdan ayrılıp akşam geç olmadan geri dönülüyor. Kiki Ortaköy yeniden açıldı, hem de eski Topless ekibi tarafından! Pazar günleri için sürprizleri var bir dolu.

        Nişantaşı barları da pazar partileri ile dolup taşıyor. Şehrin ta diğer ucunda, Komşuköy’de pazarları muhakkak ilgi çekici bir aktivite oluyor. Emirgan’daki La Boom da pazarları hareketlenen yerlerden. Chill Out ile başlayan pazar festivallerinin yeri kalbimizde ayrı. En yakın tarihlisi, 31 Mayıs’taki Harvest Fest...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ