Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 6 yıldır kimse fark etmedi!

        HABER VE FOTO: SELDA ERÇETİN KİŞİ - CNA

        Muğla'nın Ula ilçesinde AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın kayınpederi İlhan Armutçuoğlu'na ait kuran kursu 6 yıl boyunca kaçak çalışmasına rağmen hiçbir yasal işlem yapılmadığı ortaya çıktı.

        Kayrı köyünün Oyru mahallesinde bulunan ve 4 kat yüksekliğinde bin 457 metrekare olan, daha çok lüks bir otele benzeyen ''Nammam Kasrı Kuran Kursu'' 2002 yılında yapıldı. Muğla Valiliği’nin Diyanet İşleri Başkanlığı’na yaptığı başvurunun ardından yaklaşık bir ay sonra 13 Ekim 2004 tarihinde kursun resmi olarak açılmasına izin verildi. Muğla İl Genel Meclisi’nin CHP’li üyesi Dursun Kaplan, Eylül ayında Ula ilçesine bağlı Çiçekli köyüne meydan yapılması için Köy Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında ayrılan 16 bin YTL’lik ödeneğin, Armutçuoğlu’nun evine giden özel yolun inşasında kullanıldığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine araştırmalarını sürdüren Kaplan, Armutçuoğlu’nun sahibi olduğu kuran kursunun yurt olarak kullanıldığını ve kaçak olduğunu tespit etti. Kaplan'ın şikayeti üzerine İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlileri tarafından yapılan inceleme sonunda kurs, ruhsatsız (kaçak) olduğu için mühürlendi.

        ''TARİKAT YURDU''

        Yaptığı açıklamada, kuran kursunun aslında bir tarikat yurdu olduğunu ileri süren Dursun Kaplan, önceki hükümet döneminde yurdun açılmasına izin verilmediğini belirterek, AKP'nin iktidara gelir gelmez yurdun faaliyetlerine başladığını söyledi.

        Kaplan, ''Burası yazın yaklaşık 80 kız öğrencinin yatılı olarak kaldığı, kışın 200 ile 300 arası Türkiye' nin her tarafından kız çocuklarını toplayarak yatılı kuran kursu adı altında cumhuriyet devrimlerine ve laikliğe aykırı eylemlerin ve toplantıların yapıldığı bir tarikat yurdudur. Yöredeki vatandaşların iddiasına göre kız çocuklarını aynı tarikattan olan erkeklerle evlendirerek dini törenlerin yapıldığı nikâh sarayıdır'' dedi.

        Gözden uzak ve orman içerisinde yer alan bu tarikat yurdunu AKP'li bakanların ve milletvekillerinin Muğla'ya her gelişlerinde ziyaret ettiğini hatta Muğla milletvekillerinin sıralamasının da burada belirlendiğini iddia ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

        '' Her yıl dinimizin önemli günlerinde yaklaşık 200 araçla ve 400- 500 kişinin ziyaret ettiği Nakşibendî tarikatı mensuplarına ait toplanma yeridir. Tarikat, siyaset ve ticaret üçgeninin toplantı merkezidir. Sözde T.C Ula İlçesi Müftülüğüne bağlı olduğu iddia edilen kuran kursunun neye, kime, kimlere hizmet ettiği belli olmadığı gibi maddi kaynağının da Deniz Feneri gibi nereden kimler tarafından karşılandığı bilinmemektedir.''

        SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

        İl Genel Meclis Üyesi Kaplan, kursun 2002 yılından buyana çalışmasına izin göz yuman ve ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

        Kursun, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın imzasıyla açıldığını ifade eden Kaplan, ''Muğla bölgesindeki köylerin büyük bir kısmı Özel Çevre Koruma ve SİT kapsamında. Bir oda, ahır ya da tuvalet yaptı diye bugüne kadar köylüye 15 milyon 760 bin YTL ceza kesenler bu söz konusu yere yıllarda göz yumdular. Yetkilileri, görevini su istimal edenler hakkında göreve çağırıyorum'' diye konuştu.

        Kuran kursunun sahibi Armutçuoğlu'nun damadı Hıdır'ın milletvekili olmadan önce il başkanlığı görevinde bulunduğunu da hatırlatan Kaplan, siyasi baskı nedeniyle yetkililerin kaçak kursa göz yummuş olabileceğini öne sürdü.

        Bu arada, İlhan Armutçuoğlu'nun daha önce Muğla ve Manisa müftülüğü görevinde bulunduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ