Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seri katilin kurban profili:"Nazik, kibar"

        Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından Kartal Adliyesine gönderilen zanlı Ö.Z. ile S.İ, Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

        Tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ö.Z. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.İ. serbest bırakıldı.

        GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMA

        İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 26 Haziran 2008'de Kartal sahilindeki kayalıklar arasında bir kişinin, 5 Ağustos 2008'de de aynı ilçedeki bir çimento fabrikasının arkasındaki boş arazide yer alan kuyuda 3 kişinin cesedinin bulunması üzerine, geniş çaplı araştırma başlattı.

        Bu süreçte il genelinde kayıp olan kişilerle ilgili tüm kayıtları inceleyen ekipler, bu kişiler arasında eleme yaptıktan sonra 4 kişi üzerinde yoğunlaştı.

        Daha sonra kayıp ilanlarından bazı ailelere ulaşan ekipler, aile fertleri ile cesetlerin DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucu, kayalıklar arasında bulunan kişinin Ercan Coşkun (41), kuyuda bulunanların ise kapı kilidi yapan Yaşar Mızrak (44), pizza ustası Mehmet Naci Zeyrek (30) ile öğretmen Enes Arıcı (23) olduğunu tespit etti.

        Olay yerleri arasındaki mesafenin yaklaşık 1,5 kilometre olması ve bölgede uçucu madde bağımlılarının barınmasını dikkate alan ekipler, cinayeti işleyen kişi ya da kişilerin bu bölgede bulunduğu ve aynı kişi olabileceği düşüncesiyle çalışmalarını bu yönde sürdürdü.

        Çalışmalar sırasında, sivil giyimli ekipler, şüphelileri yakalamak için ''kimsesiz'' gibi davranarak, bölgedeki boş arazide dolaşmaya başladı.

        Bu şekilde daha önceden suça karışan kişileri takibe alan ekipler, bölgeye gelen yabancılara karşı olumsuz hareketlerde bulunan ve bir ekmek fırınında hamur ustası olarak çalışan Özkan Z'yi (26) şüphe üzerine takibe aldı.

        Araştırma ve takip sonucu, Özkan Z'nin, sık sık Taksim'e gelerek uçucu madde kullandığı ve ''yaralamalı kavga ve darptan'' dolayı sabıkası bulunduğu belirlendi.

        İzlenmesine devam edilen ve hareketleri şüpheli bulunan Özkan Z. dün akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı'nda polislerce yakalandı.

        Bu kişi dışında, öldürülenlerden Ercan Coşkun'un yakın arkadaşı olduğu belirtilen S.İ de durumunun şüpheli görülmesi üzerine gözaltına alındı.

        -CİNAYETLERİ GASP AMACIYLA İŞLEMİŞ-

        Şubede yapılan sorgusunda, Özkan Z'nin 4 cinayeti de kendisinin işlediğini itiraf ettiği bildirildi. Özkan Z'nin, ''olay tarihinde parası olmadığı için cinayetleri gasp amacıyla işlediğini ve mağdurları da kolay para alabileceği insanlardan seçtiğini'' söylediği öğrenildi.

        Özkan Z'nin, otobüste tanıştığı Ercan Coşkun ile yolda tesadüfen karşılaştığı Yaşar Mızrak, Mehmet Naci Zeyrek ve Enes Arıcı'yı, ekonomik sorunlarını anlatarak bölgedeki boş alana götürüp bıçakla boğazlarını kesip para ve üzerlerindeki bazı eşyalarını aldığının belirlendiği kaydedildi.

        Evli olan mağdurlardan Coşkun'un 2 çocuk, Mızrak'ın 3 çocuk, Zeyrek'in de 2 çocuğu bulunduğu, Arıcı'nın ise bekar olduğu öğrenildi.

        Özkan Z. cinayetlerini soğuk kanlı biçimde itiraf etti. "Onları paraları için öldürdüm. Zayıf, narin ve kibar kişileri tercih ediyordum. Tanışıp sohbet ediyor daha sonra öldürüp öldürmeyeceğime karar veriyordum. İlk cinayetimi Mayıs'ta işledim. Pizza ustası ile Kartal sahilinde tanıştık. Sonra yürüyerek kuyunun yanına gelince boğazını kesip, cebindeki herşeyi alıp kuyuya attım. Bunun üzerinden bir ay sonra ikinci cinayetimi Kartal sahilinde işledim. Bir pastanede çalışan E.C.'yi parası için öldürdüm. Bir kez öldürmeye başlayınca kendimi tutamadım. Bu zamana kadar öldürdüğüm kişilerden toplam 1000 YTL gasp ettim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ