Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Islah çalışmaları yıllardır bitmeyen ve kangren haline gelen Kurbağlıdere sorunu için Kadıköy’ün muhtarları harekete geçti

        GAZETE HABERTÜRK

        21 mahalle muhtarı, hazırladıkları ortak bir dilekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’tan Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanmasını istedi. Muhtarların Topbaş’a gönderdiği dilekçede, Kurbağalıdere ıslah çalışmasının planlanan takvime göre geciktiği ve gecikme hakkında Kadıköylülerin bilgilendirilmediği belirtildi.

        ‘DENİZİN RENGİ KAHVERENGİYE DÖNÜŞTÜ’

        Kurbağalıdere’nin yarattığı sağlık sorunlarının ifade edildiği dilekçede, “Kurbağalıdere’ye akan lağım suyu, dereyi açık bir kanalizasyon haline dönüştürmüştür. Deredeki kirliliğin tüm canlılar ve çevremiz için yarattığı tehlike Tabipler Birliği raporunda açıkça ifade edilmektedir. Derenin ilçe sınırları içerisinde, dizanteri başta olmak üzere, salgın hastalıklara sebep olacağı gerçeği göz ardı edilmemelidir. Arıtmaya gitmeden, direkt olarak denize akıtılan lağım suyu, Marmara Denizi’ni kirletmektedir. Hatta Kalamış Koyu’ndan Moda Burnu’na kadar denizin rengi son zamanlarda maviden kahverengiye dönüşmüştür” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ