Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kurbağalıdere konusunu İBB Meclisine taşıdı

        GAZETE HABERTÜRK

        Kurbağalıdere’nin ıslahı sorunu, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşındı. Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamada Başkan Aykurt Nuhoğlu’nun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili yaptığı konuşmada Belediye Meclisi’nden konuya el atmasını istediği belirtildi. Nuhoğlu, Kurbağalıdere ıslah çalışmasının teknik olarak yanlış başladığını, bu nedenle de kanalizasyon sularının denize aktığını ifade etti. “Şu anda 7 bölgede yaptığımız tahlillerde yüksek oranda koli basili var ve 6 noktada denize girmek ciddi şekilde tehlikeli” diyen Nuhoğlu, 3,5 kilometrelik dere ıslah hattının 3 yılda yapılamadığını belirterek şunları kaydetti:

        ‘ÖZELLİKLE İHMAL EDİLİYOR’

        “AK Parti, metro inşaatlarıyla, dev yatırımlarla övünüyordu ama birkaç kilometrelik çok kısa hat, Kadıköy olması nedeniyle bürokratlar tarafından özellikle ihmal edilip yapılmıyor. Kadıköy’de olduğu için çalışmanın özellikle böyle bırakıldığını düşünmeye başladım. Meclisin bu duruma el atması gerekiyor. Çok yavaş bir çalışma sürüyor. Geçen sene Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ile görüştüm ve ciddi şekilde ilgileneceğini söyledi. Sonra genel sekreterle görüştüm, bir daha ilgilenmedi. Bu şekilde giderse emin olun bu çalışma seneye de bitmez. Dereden vazgeçtik, en azından kanalizasyon sıkıntısından kurtulalım. Kadıköylüler, kasıtlı olarak yapılmadığını düşünüyor.”

        Nuhoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek ise çalışmaların çok yoğun bir şekilde sürdüğünü dile getirerek, “Özel olarak aksayan bir şey varsa AK Parti olarak ilgileneceğimizi söylüyorum. Bu, sadece Kadıköy’ün değil, İstanbul’un sorunu. İnşallah çalışmalar hızlanır, başkanımız da mutlu olur” dedi. Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan tahlil sonuçlarına göre, sınır değeri azami 100 olması gereken E.coli sayımı, Caddebostan Plajı’nda 150, Moda Deniz Kulübü’nde 190, Fenerbahçe Burnu’nda 1.500, Kalamış Marina’da 2.200, Yoğurtçu Parkı bitiminde ise 3.900 olarak belirlendi. Aykurt Nuhoğlu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ