Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yazlıkta kaza isyanı

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul'un yazlık mekânı Silivri Gümüşyaka’da ardı ardına yaşanan trafik kazaları bölge sakinlerini ve yazlıkçıları isyan ettirdi. Yaşanan kazalarda birçok kişinin yaralandığını ve can güvenliklerinin olmadığını belirten vatandaşlar, açtıkları pankartlar eşliğinde trafik ışıklarına yürüdü. Ardından açıklama yapan vatandaşlar yetkililerden acil önlem alınmasını talep etti.

        KAZA YERİNE YÜRÜDÜLER

        Mahalle sakinleri üstgeçit önünden trafik ışıklarına kadar ellerinde taşıdıkları pankartlarla yürüyerek seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Burada yolu kapatmak isteyen birkaç kişi, diğer mahalle sakinlerinin ikazlarıyla yol üzerinden gruba dahil oldu. Ardından jandarma ve polislerin geniş güvenlik tedbirleri altında basın açıklaması yapıldı. Tüm siyasi parti, STK, muhtarlar ve vatandaşların destek verdiği basın açıklamasını Trakyalılar Derneği Başkanı Recep Süpçeler yaptı.

        Karayolları Genel Müdürlüğü’nün daha önce projelendirdiği yonca sistemi ya da daha kalıcı bir çözüm getirilmesini talep eden mahalle sakinleri, yaptıkları basın açıklamasının ardından yolu kapatmayarak karşıdan karşıya geçti. Mahalle sakinlerinin taleplerini tek tek dinleyerek not alan Silivri Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri Müslüm Apaydın, mevcut kavşağın kalıcı bir çözüme kavuşturulması için üzerlerine düşen her türlü gayreti sarf edeceklerini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ