Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kırmızı-beyaz bayram

        GAZETE HABERTÜRK

        Kurtuluş Savaşı’nın son adımı olan 30 Ağustos Zaferi nedeniyle İstanbul’un birçok noktasına Türk bayrakları asıldı. İş merkezleri ve plazaların bulunduğu Sarıyer Maslak’taki gökdelenler de Türk bayrakları ile donatıldı.

        ZAFER IÇIN BAS PEDALA

        Bisikletliler Derneği üyesi bin kişi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle pedal çevirdi. Aksaray’dan yola çıkan bisikletli grup, önce Vatan Caddesi’nden geçerek Taksim’e ulaştı. Grup, Türk bayrakları eşliğinde korna çalarak yollarda ilerledi. Bisiklet turu sırasında çevredeki vatandaşlar da korna çalarak ve alkışlayarak bisikletlilere destek verdi. Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabakan, “Biz Bisikletliler Derneği olarak, her 29 Ekim’de, 19 Mayıs ve 30 Ağustos’ta yaptığımız gibi konvoyumuzu oluşturduk. Bu konvoyumuza bin kadar bisikletli katıldı. Elimizde bayraklarla 50 km’lik bir tur atıyoruz” dedi.

        KLASİKLERDEN ‘ZAFER’ TURU

        İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Tuzla’daki İstanbul Park Formula 1 pistinde klasik otomobilleriyle buluştu. Tuzla’dan yola çıkan 200 araçtan oluşan grup, bayraklar eşliğinde Bağdat Caddesi’nde tur attı.

        İETT'NİN NOSTALJİK OTOBSÜLERİNDEN BAYRAM GEZİSİ

        İstanbul’da 1927’den 1992’ye kadar kullanılan ve yeniden aslına uygun imal edilen nostaljik otobüsler, 30 Ağustos Zaferi’nin 93. yıldönümüne özel sefer düzenledi. “Büssing”, “Leyland”, “Renault-Scemia” marka otobüsler, İETT tarafından aslına uygun imal edildi. Nostaljik otobüsler; Tarihi Yarımada’da Topkapı, Fatih, Eminönü, Beyazıt bölgelerinde hizmet vermeye başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ