Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Güçlü bir ekip olduk’

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Hem kendi markan, hem de köklü markaların kreatif direktörlüğünü üstleniyorsun. Sorumluluklarını artırmasının dışında bu kadar yoğun tempoda olmak üretkenliğini etkiliyor mu?

        Tabii ki iş yüküm çok arttı, planlı ve düzenli çalışmayı seviyorum. Hem çalıştığım markalara karşı ayrıca kendi markamın başarılı bir şekilde devam etmesi çok önemli benim için. Bu sebeple bu yoğun tempoda bile kendime ait zamanlarım var. Bu zamanlarda araştırma yapıyor, seyahat ediyor, yaratıcılığımı besleyecek alanlara yöneliyorum.

        Yıllardır bu sektörün içindesin başarının sırrı ne?

        İşimde çok fazla disiplinliyim. Sevmediğim hiçbir şeyi yapmıyorum. Severek isteyerek yaptığınız her işte başarı da beraberinde gelir zaten. Ekip de çok önemli, etik değerleri olan, yaptığı işi önemseyen ve seven insanlarla çalışmak istiyorum her zaman.

        Moda dünyasında birçok yeni ve keyifli projede yer alan bir isim olarak biliniyorsun, yakın gelecekteki planların neler?

        Şu anda Mudo ile yoğun çalışmamızın ardından izleme sürecindeyim. Koleksiyonun mağazaya girmesi ve değişimin başlangıcını heyecanla izliyorum. Bu süreç çok heyecan verici. Aldığım geri bildirimler o kadar iyi ki bu beni çok mutlu ediyor. Şu an yakın planda tek hedefim yakaladığımız bu başarı grafiğini daha da yükseltmek.

        ‘ÇOK ŞANSLI BİR TASARIMCIYIM’

        Kendi markan için gerçekleştirmek istediğin projelerin, hayallerin neler? Yakın zamanda defile ya da yurtdışı hedeflerin var mı?

        Bu sene planladığım bir couture defilem olacak, onunla alakalı çalışmalara başladık. Mimar Sinan Üniversitesi’ndeki görevim devam ediyor. Üzerimde şu dönem oldukça sorumluluk bulunduğundan yurtdışıyla alakalı hedeflerim yakın plan için önceliklerim arasında değil. Fakat yurtdışındaki satış noktalarımıza koleksiyon hazırlamaya devam edeceğiz.

        Tecrübelerine dayanarak sektörde kalıcı olmak isteyen yeteneklere neler önerirsin?

        En önemli tavsiyem farklı disiplinleri de yakından takip etmek. Anı yaşamak, hayal kurmak ve bu hayal için çok çalışmak benim kendi adıma bulduğum formül. Denemelerini tavsiye ederim.

        Hazır giyim ve dekorasyon perakendeciliği sektöründe yıllardır hizmet veren bir markanın kreatif direktörü olarak tasarım ekibine liderlik ediyorsun, bu ortaklık nasıl gerçekleşti?

        Ocak 2015 itibarıyla bu göreve başladım. Öneri geldiğinde gerçekten büyük bir heyecan duydum ve “Çok düşünmeden hemen kabul ettim” diyebilirim.

        Genç yeteneklerle çalışıyorsun, onlara nasıl mentorluk ediyorsun?

        Çok genç ve yetenekli bir tasarım ekibi ve ben onlarla birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Bu zaman içinde koleksiyonu sıfırdan yapılandırdık. Kumaş kaliteleri, kalıplar, fit modeli ile her anlamda önemli adımlar attık. Ekibimize benim öğrencilerim de eklendi. Güçlü, birbirine bağlı harika bir ekip olduk.

        Seninle birlikte yenilenen koleksiyonundan bahseder misin?

        50 yıllık bir moda markasının kendi DNA’sına sadık kalarak kadın koleksiyonunu, global moda trendlerine göre modernize ederek yeniden tasarladık. Markanın sevilen çizgisini mükemmel kalıplar, kadınsı kuplar, feminen detay ve renklerle tekrar yorumladık. Kumaş dokularını değiştirdik. Mudo kadınının her anına kolaylıkla eşlik edebilecek, nefes alabilen, gün boyu deforme olmayacak pratik kumaşlar kullandık. Doku ve likrayla içinde rahat hissedilecek, şık olurken rahatlığı ve konforu göz ardı ettirmeyecek, harekete izin veren kumaş seçimleri yaptık. Bedene daha iyi oturması ve esnek olması için likra kumaşlar tercih ettik, deri grubu ekledik, yün dokular, dökümlü gömlekler, kaşmir karışımlı kumaşlar kullandık. Tüm printlerimizi kendimiz tasarladık.

        Yeni sezon için ne almalı?

        Malum kış sezonuna girdik. Gamze Saraçoğlu kadını kışı nasıl karşılıyor?

        Trendler, kumaşlar ve kalıplardan bahseder misin? 70’ler bu sezonun en makro trendi. İspanyol paçalar, denimin yükselişi, minimal kesimler ve maskülen formların sıkça görebileceğiz. Ve sezonun en hit parçaları mini a-line kesim etekler olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ