Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Geleceğin sanatçıları buraya

        Ece ULUSUN / HT CUMARTESİ

        Sanat atölyeleri, çocukların sanatsal becerilerine ilişkin önyargılarını yıkar ve fikirlerini özgürce ifade edebilmelerini ve özgüvenlerini geliştirmelerini sağlar. Yeni bir yıla başlarken İstanbul’daki müzelerin çocuk atölyelerini derledik.

        ÖNCE ZAMAN YOLCULUĞU SONRA RESİM!

        Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ArtInternational geçen yıl olduğu gibi küçük sanatseverler için yine Ülker Çocuk Sanat Atölyesi’ni kuruyor. Bugün ve yarın devam edecek atölyede, özel eğitmenler ve danışmanlarla desteklenen sanat içerikli pek çok çalışma gerçekleşecek. Etkinliklerden bir de İnteraktif Sanat Tarihi Tüneli... Yani zaman yolculuğuna hazır olun! Bu zaman yolculuğundan sonra kalemi kapan boyamaya başlayacak.

        OKULDAN ÖNCE, OKULDAN SONRA SANAT

        Pera Müzesi’nin bünyesindeki Pera Eğitim, “Günümüz İmgeleri, Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi’nden Yapıtlar” sergisi kapsamında, 15 yaş ve üzerindeki katılımcılar için 16 Eylül ve 31 Ekim arasında “İllüstrasyon ve Çizgi Roman Tasarımı” isimli bir atölye düzenleyecek. Sergi turu ardından atölyede, illüstrasyon tekniklerinin çizgi romandaki kullanımı ve çizgi romanda hikâye anlatımı, kadraj, mekân tasarımı ve karakter tasarımını inceleyecek çocuklar, sonra kendi kısa çizgi hikâyelerini tasarlıyor. 2 saatlik atölyenin ücreti 50 TL.

        Pera’nın çocuklar için hazırladığı bir diğer atölyeyse Kesişen Dünyalar. “Kesişen Dünyalar: 17. yüzyıldan 19. yüzyıla elçi portreleri ve elçilerin sanat koruyuculuğu” sergisini çocuklar rehber eşliğinde gezdikten sonra resimler yapacak. Devlet okulu öğrencileri için ücretsiz olan atölye perşembe ve cuma günleri gerçekleşecek. Pera Müzesi’nin çocuklar için hazırladığı bir diğer atölye de Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri. Herkes beğendiği bir dönemden iki ağırlık ölçüsü seçip, çiziyor. Atölye sonunda hazırladıkları objeleri tartıyor, böylece araştırarak ve deneyerek ağırlık ve ölçüleri öğrenme fırsatı buluyorlar.

        ŞEKİLLERİN PEŞİNDE

        14. İstanbul Bienali kapsamında bir seçkiyi ağırlayan İstanbul Modern, çocukları da unutmuyor. Farklı zamanlarda farklı içerikleri olan tam dört çocuk etkinliğiyle küçük sanatçıları ağırlıyor.

        Cumartesi ve pazar günleri 4-12 yaşındaki çocuklar, sergilerdeki eserleri ve sanatçıları anlatan bir rehberli tura katılabiliyor. Çocuklar bu programda resimden heykele, videodan performansa, tasarımdan mimarlığa uzanan farklı sanat deneyimleri kazanıyor. Etkinlik ücreti 20 lira.

        Müzenin bir diğer etkinliği eylül sonuna kadar sürecek “Şekillerin Peşinde”. 4-6 yaş grubuna hitap eden workshop’ta “Geçmiş ve Gelecek” sergisine paralel olarak çocukların uzman eğitmenlerin gösterdikleri geometrik şekillerin benzerlerinin hangi sanat yapıtlarında var olduklarını bulmalarıyla başlıyor. Çocuk yapıtları inceledikten sonra, yapışkan şekillerle ve boya kalemleriyle kendi eserlerini ortaya çıkarıyor. Ayrıca İstanbul Modern’in 7-9 yaş grubu için “Resim mi, Heykel mi, Yoksa Bir Yerleştirme mi?” Ve 10-12 yaş grubun için “Şaşırtan Yüzler” çocuk atölyeleri var. Tarihleri ve detaylı bilgileri müzenin sitesinden takip edebilirsiniz.

        FENERBAHÇE VAPURUNDA ATÖLYE

        Rahmi Koç Müzesi, Hafta Sonu Eğitim Atölyesi’nde 4-14 yaş grubundaki çocuklara özel eğitimler düzenliyor. Müzede sergilenen Fenerbahçe vapurundaki atölyede tasarım, mutfak, boyama, bitki, sinema, matematik, enerji, denizcilik, biyoloji, astronomi, heykel, kukla, drama gibi her hafta değişik çalışmalar yapılıyor. Etkinliklerin ücreti 39.50 TL. Tarihleri ve detayları Rahmi Koç Müzesi’nin internet sitesinden takip edebilirsiniz.

        HER YAŞA ORIGAMİ!

        İstanbul Oyuncak Müzesi bugün ziyaretçilerini hem oyuncaklarla dolu yolculuğa çıkaracak hem de gelenlere kendi oyuncaklarını yaptıracak. Uzmanlar kâğıt katlama sanatı origamiyi 4-9 yaş arasındaki çocuklara öğretecek. Ama sadece çocuklara değil, yetişkinlere de. Çünkü bu bir aile atölyesi! İster balık yapın isterseniz de ejderha. Etkinliğin ücreti müze girişi dahil 40 TL.

        KISA KISA...

        Zinde uykunun sırrı

        Güne iyi başlamanın sırrı iyi uykudan geçer; iyi uykunun sırrıysa yatak ve nevresimdir. Yataş özellikle de okul döneminde zinde olması gereken çocuklar için yeni bir öğrenci seti sunuyor. 15 Ekim’e kadar bu setler indirimli.

        Okulda da rahat ve şık

        Okul ayakkabısı seçmek her zaman bir dert. Tüm gün okulda koşturan çocukların hem ayaklarının hava alması hem de rahat olması gerek. Kifidis tüm bunları düşünerek yeni ayakkabılar tasarladı. Birçok model sunan marka çocuğunuzun okulda da şık olmasını sağlayacak.

        Öğrenciysen kaptın indirimi

        Accessorize’ın Back to School çanta koleksiyonu çiçek açıyor. Ayrıca Londra temalı çantalarla iPad kılıflı 2’li set çantalar da dikkat çekenler arasında. Ayrıca öğrenci belgesini gösteren tüm öğrencilere yüzde 10 indirim var.

        Modayı sırtla!

        Okulda havalı olmak sırt çantasından geçer. Eastpak’ın havalı okul çantaları rahat ve sağlam. Üstelik çantalar kilitli dikiş ve içindeki teflon sayesinde su geçirmiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ