Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Başkan Akgün’den Albatros projesiyle ilgili çarpıcı açıklama

        Esra BOĞAZLIYAN / GAZETE HABERTÜRK

        Büyükçekmece Albatros Parkı’nın imara açılmasıyla ilgili tartışmalar şu günlerde yeniden başladı. Önceki gün, belediyenin dozerlerinin parka girmesiyle birlikte ortalık karıştı, çevre sakinleri parkın önünde direniş başlattı. Konu sosyal medyanın da gündeminde. Twitter’da ‘#diren Albatros’ başlığıyla kampanya yürütülüyor. Aslında bu mevzu Büyükçekmece için yeni değil. Yıllardır Albatros Parkı’nın bir bölümüne otel yapılması planlanıyor. Hatta birkaç yıl önce arazinin satışı için belediye tarafından ihale açılmıştı. O zaman da bu karar çok tartışılmış, tepki çekmişti. Sonrasında ise belediye ihaleyi iptal etmişti. Şimdi, iş makinelerinin yeniden alana girmesiyle birlikte Albatros’a otel planı da yeniden gündeme oturmuş oldu. Peki o iş makineleri Albatros’a niye girdi? Gerçekten parka otel yapılacak mı? İşte bu soruları, konunun birinci derecedeki muhatabına, yani Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e sordum. İşte yanıtları...

        ‘PROJE YAPTIK MÜŞTERİ ARIYORUZ’

        “Albatros’ta, sahil şeridinde 170 bin metrekarelik bir park var. Yol ile Gürpınar arasında ise 29 bin metrekarelik bir alanımız bulunuyor. İşte bu 29 bin metrekarelik alan, 70’li yıllardan beri turizm alanı. 1994 yılına kadar bu alanda belediyenin tesisleri vardı. Daha sonra bu tesisler yıkıldı. Şimdi, bu alana turizm tesisi, kongre merkezi ve rezidans yapmayı planlıyoruz. Bunun için proje geliştirdik, müşteri arıyoruz. Otelle birlikte rezidans da düşünüyoruz çünkü Araplar rezidans istiyor. Projeyi araziyi satarak değil, hasılat paylaşımı modeliyle yapacağız. Projeyle birlikte söz konusu alanla sahil arasındaki yol da kalkacak. Böylece sahildeki 170 bin metrekarelik yeşil alan daha da genişlemiş olacak. Buraya bin ağaç dikilecek. Şu anda iş makinelerinin alana girmesinin otel inşaatıyla ilgisi yok. İnşaat başlayana kadar burayı depo olarak kullanmak için çalışma yapıyoruz. Yapılacak turizm tesisi 1000 kişiye iş imkânı sunacak. Projeye karşı çıkanların derdi yeşil alan değil, benim koltuğum. Madem yeşil alan için kaygıları var, o zaman Ataköy sahiline bina yapılıyor oraya gitsinler, Haramidere’de yeşil alanlar imara açılıyor orada eylem yapsınlar. Çevre sakinleri projeyi destekliyor. Burada yeşil alan yok edilmeyecek, tam tersine genişletilecek.”

        Geçenyıl patlak veren tartışmayı HT İstanbuls ayfalarına taşımış, çevresakinlerinin isyanını dilegetirmiştik.

        GÜNLERCE EYLEM YAPILMIŞTI

        Albatros’a otel projesi geçen yıllarda da gündeme gelmiş, hatta arazi ihaleye çıkarılmıştı. Çevre sakinleri de çadır kurup günlerce eylem yapmıştı. Şu günlerde Albatros yine benzer gösterilere sahne oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ